Benzino pilstytojai vos neprisišaukė mirties

Antradienį prieš vidurdienį Panevėžio greitosios medicinos pagalbos, ugniagesių ir policijos ekipažai skubėjo į Ramygalos gatvėje esantį 33-iąjį garažų kooperatyvą. Buvo gauta informacija, kad viename iš garažų rūsių guli be sąmonės du žmonės, rašo dienraštis „Sekundė“.

Pavojus iškilo ir medikams

Pirmieji į nelaimės vietą atskubėję medikai nesiryžo leistis į duobę, nes tai buvo pavojinga. Garaže dvokė benzinu ir tvyrojo garai. Ugniagesiai gelbėtojai išstūmė garaže paliktą automobilį, užsidėjo kvėpavimo aparatus, nusileido į rūsį ir iškėlė į viršų sąmonės neturinčius moterį ir vyrą. Jie buvo skubiai nuvežti į Panevėžio apskrities ligoninę ir paguldyti į Intensyviosios terapijos skyrių.

Manoma, kad žmonės apsinuodijo benzino garais. Jie veikia plaučius ir centrinę nervų sistemą.

Praėjus kelioms valandoms po apsinuodijusių panevėžiečių - pagyvenusių sutuoktinių - gelbėjimo operacijos medikai sakė, kad jų gyvybei pavojus nebegresia. Moteris jau buvo atgavusi sąmonę, o jos vyras dar ne, tačiau gydytojai prognozavo, kad atsigaus ir jis.

Garaže - daugybė statinių

Apsinuodijusi moteris medikams aiškino ilgai nesulaukusi savo vyro grįžtančio iš garažo, todėl nuėjusi jo ieškoti. Kas buvo toliau, ji nepamena.

Ugniagesiai gelbėtojai ir policija spėja, kad vienas iš sutuoktinių, o galbūt jie abu, iš vienos talpyklos į kitą pilstė benziną ir apsinuodiję jo garais neteko sąmonės. Jų garaže rastos septynios metalinės talpyklos po 200 litrų, iš jų trys pilnos, kitos tuščios arba pusiau užpildytos. Išvežus apsinuodijusius žmones į ligoninę, ugniagesiai ilgai vėdino garažą.

Aitrus benzino kvapas tvyrojo visame Panevėžio apskrities ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje. Sunkūs ligoniai raukė nosį, medikai teisinosi jų pačių labui negalintys daryti skersvėjų, kad išvėdintų patalpas. Jie sakė, kad benzino garais apsinuodijusiems sutuoktiniams pasisekė, jog kažkas laiku juos pastebėjo gulinčius be sąmonės duobėje. Pusvalandis ar valanda vėliau, ir žmonės galėjo mirti.

Tikrintojams sunku patekti į garažus

Kai vyras ir žmona pasveiks ir išeis iš ligoninės, jų laukia nemalonumai. Už didelio kiekio benzino laikymą jiems gresia iki 500 litų bauda. Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Arūnas Tautkevičius sakė, kad gyventojai gali laikyti ne daugiau kaip 20 litrų benzino. Už didesnį kiekį jie gali būti baudžiami piniginėmis baudomis.

Priešgaisrinės saugos specialistai kartu su garažų kooperatyvų pirmininkais rengia reidus, tačiau labai dažnai nepatenka į garažus. Jie yra privati valda ir be savininko sutikimo, jeigu nėra skundo, pareigūnai negali įeiti į vidų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių