Bendrininkai drabstosi kaltinimais

Vilnietį verslininką dėl pinigų nužudę nusikaltėliai kaltę verčia vienas kitam. Nors bylos nagrinėjimas artėja prie pabaigos, kaltininkai kabinasi šiaudo bandydami išvengti įkalinimo iki gyvos galvos.

Vilniečio pinigų nerado

Statybų verslu pajūryje vertęsis 31 metų vilnietis Artūras Ragauskas nužudytas netoli Klaipėdos pernai lapkričio 20-osios naktį. Koks likimas ištiko vilnietį, paaiškėjo ne iškart. Pradžioje tirtas verslininko visureigio padegimo faktas. Tik pakartotinai apžiūrėję įvykio vietą pareigūnai atokiau rado ir nužudyto vyriškio kūną.

Netruko paaiškėti, kad kaltininkai - du taksistai, 47-erių metų Nikolajus Jadovas ir 25-erių Artūras Laučiūnas. Abu vyrai anksčiau buvo teisti už žmogžudystes.
Nusikaltėliai matė, kaip verslininkas iš bankomato paėmė nemažą sumą pinigų, ir susitarė jį nužudyti. A.Ragauskui smogta peiliu į nugarą, mirties priežastis - pasmaugimas.

Tą pačią naktį žudikai bandė pasinaudoti aukos banko kortele, bet tai jiems nepavyko, nes verslininkas neišdavė banko kodo. Nusikaltėlių grobis - apie tūkstantis litų. Pareigūnai nužudyto A.Ragausko kišenėje aptiko apie 12 tūkst. litų.
Šiemet liepą pradėjusi nagrinėti šią bylą teisėjų kolegija buvo užversta N.Jadovo skundais. Jis reikalavo nušalinti prokurorą Ruslaną Ušinską, skundėsi dėl jo neva neobjektyvaus darbo bei kitų dalykų.

Teisme abu teisiamieji pripažino buvę nusikaltimo vietoje, tačiau abu kratėsi žudiko etiketės ir kaltę vertė bendrininkui. Kol kas prokuroras labiau linkęs tikėti A.Laučiūnu, nes jo pasakojimas labiau atitinka kitais būdais nustatytas nusikaltimo aplinkybes. N.Jadovas ne kartą neigė ir akivaizdžius dalykus.

Pareikalavo manekeno

Vakar tikėtasi, kad byla priartės prie pabaigos, tačiau šešiskart anksčiau teistas N.Jadovas pateikė dar kelis prašymus. Jis norėjo, kad su manekenu būtų atliktas smaugimo eksperimentas. Taip N.Jadovas norėjo įrodyti, kad A.Laučiūnas ir teismo medicinos ekspertas yra neteisūs dėl nužudymo mechanizmo.

Kadangi joks manekenas negali būti tiek panašus į auką, kad galėtų atkartoti žmogaus veiksmus bei padėtį žudymo metu, nuspręsta eksperimento neatlikti. N.Jadovo parodymai bus dar kartą patikrinti nusikaltimo vietoje.

Ir N.Jadovas, ir A.Laučiūnas kartą jau teisti už žmogžudystę. Tad dar vienas apkaltinamasis nuosprendis gali pasiųsti vieną jų už grotų visam likusiam gyvenimui. Gal todėl N.Jadovo advokatas bandė teismą įtikinti, kad A.Laučiūnas esąs pareigūnų informatorius, už tai prokurorai jam neva darė nepagrįstų nuolaidų.
A.Laučiūnas prieš keletą metų buvo teisiamas už narkotikus, bet sulaukė teismo malonės. Ką nuspręs teismas, turėtų paaiškėti dar šiemet.

Sukčiavo ir sūnus

N.Jadovo pavardė pastaruoju metu dažnai minima ne tik dėl rezonansinės žmogžudystės. Šią vasarą kaltinamojo žmogžudyste sūnus 24 metų Aleksandras įtartas iš savo darbovietės „BMS Megapolis" sukčiaudamas pasisavinęs 473 tūkst. litų vertės įvairių kompiuterinės, vaizdo ir garso įrangos bei buitinės technikos prekių.
Dalis neteisėtai pasisavintų prekių buvo parduota lombarduose. Nemažai jų aptikta ir įtariamojo namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių