Benamį nužudė vienuolika kartų teistas asmuo

Nužudęs benamį 53 metų vyras bus teisiamas dvyliktą kartą.

Kauno apygardos prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė kaltinamąjį aktą su baudžiamąja byla dėl nužudymo ir nusikaltimo slėpimo.

2006 metų gruodžio mėnesį, tiksliai nenustatytą dieną, Kaune, Spaustuvininkų gatvėje esančiose patalpose, į kurias tuo metu rinkdavosi nakvoti keletas benamių, neturintis pastovios gyvenamosios vietos 53 metų K. K. per išgertuves peiliu sudavė keletą smūgių sugėrovui.

Ryte lavoną įtariamasis K. K. su bendrininkais įmetė į rūsį tame pačiame pastate ir užvertė ant jo spintą. Nužudyto benamio vyriškio lavonas buvo aptiktas irimo stadijoje 2007 metų vasario 26 dieną.

Įtarimai dėl nužudymo buvo pateikti K. K., o padėjusiam paslėpti lavoną keturiasdešimtmečiui pareikšti įtarimai dėl nusikaltimo slėpimo. Jis buvo suimtas, tačiau prokurorės nutarimu nuo gegužės įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Ikiteisminio tyrimo metu du įtariamieji mirė, dėl dar dviejų įtariamųjų, taip pat neturinčių nuolatinės gyvenamosios vietos, ikiteisminis tyrimas išskirtas į atskirus ir paskelbta jų paieška.

„Tenka konstatuoti, kad prieš gyvenimo dugne atsidūrusius žmones padaroma nemažai nusikaltimų, o ir jie patys neretai nusikalsta, - sakė Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo (Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo) skyriaus prokurorė Auksė Repšytė. - Kaltinamas nužudymu asmuo anksčiau teistas vienuolika kartų ir šiuo metu pataisos namuose taip pat atlieka bausmę už vagystę. Ne kartą teistas ir be pastovios gyvenamosios vietos buvo ir nužudytasis asmuo".

Benamį nužudžiusiam vyrui pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių