Bauda skirta dar vienam Kazokiškių sąvartyno protestuotojui

Trakų rajono apylinkės teismas šią savaitę skyrė 400 litų baudą dar vienam protestuotojui, spalį per protesto akciją trukdžiusiam šiukšliavežiams patekti į Kazokiškių sąvartyną.

Tokį sprendimą teismas priėmė trečiadienį. R.U. teismo sprendimu nubaustas už tai, kad spalio 19-osios rytą stovėjo važiuojamojoje kelio dalyje ir tokiu būdu tyčia užtvėrė įvažiavimą į Kazokiškių sąvartyno teritoriją, neleisdamas krovininiams automobiliams įvažiuoti į sąvartyno teritoriją, dėl to susidarė krovininių automobilių spūstis, pranešė teismas.

Taip pat nustatyta, kad R.U. nevykdė teisėtų policijos pareigūnų nurodymų pasitraukti nuo važiuojamosios kelio dalies.

Tokią pat baudą teismas praėjusią savaitę skyrė prie sąvartyno protestavusiam A.D.

Tuo metu trečiasis protestuotojas A.L., kuriam taip pat buvo iškelta administracinių teisės pažeidimų byla, atsakomybės išvengė, nes neįrodytas jo neva padarytas pažeidimas.

Visi trys sprendimai dar gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui.

Protesto akcija prie Kazokiškių sąvartyno vyko spalio viduryje, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui pranešus, kad sąvartynui veikti išduotas naujas leidimas. Per protesto akciją policija sulaikė tris žmones. Tuo metu akcijos dalyviai teigė, kad pareigūnai elgėsi agresyviai, vienai moteriai neva sulaužyta ranka.

Kazokiškių bendruomenės aktyvistai teigia, kad sąvartynas veikia be galiojančios poveikio aplinkai vertinimo analizės ir jo esą laukia toks pat likimas kaip uždaryto Kariotiškių sąvartyno, kur ištekėjo dumblas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas prieš metus panaikino leidimą naudoti Kazokiškių sąvartyną, bet sprendimo vykdymą atidėjo metams ir įpareigojo per tą laiką pašalinti formalius trūkumus - atlikti poveikio aplinkai vertinimo procedūras ir gauti taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą.

 


Šiame straipsnyje: Kazokiškių sąvartynasbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių