Bankomatų vagys - neįveikiami

Bankomatų vagių kol kas pareigūnams vis nepavyksta sutramdyti. Trečiadienio naktį pagrobtas Klaipėdoje Akmenės poliklinikos koridoriuje buvęs „Hansabanko" bankomatas.

Vogti traukia paryčiais

Apie poliklinikoje suveikusią signalizaciją Viešosios policijos apsaugos tarnybos Šiaulių skyrius gavo pranešimą vakar prieš pat trečią nakties.

Atvykę į vietą pareigūnai pamatė išdaužtą stiklą, viduje nebebuvo bankomato, bet nusikaltėlių pėdos jau buvo ataušusios.

Vakar nusikaltimą tiriantys Akmenės rajono policijos pareigūnai, kalbėdami apie vagystę, buvo labai santūrūs. Jie tikino, kad nenori pakenkti ikiteisminiam tyrimui, tačiau aišku, kad daugelio dalykų jie ir patys nežinojo. Pavyzdžiui, kad vakar per visą dieną taip ir nepaaiškėjo, kiek pinigų buvo pagrobtajame aparate.

Poliklinika yra tarp gyvenamųjų namų, tad neatmetama galimybė, kad kas nors iš gyventojų galėjo tapti nusikaltimo liudininkais.

Nors pareigūnai neatskleidžia jokių nusikaltimo detalių, manoma, kad vagys išlaužė poliklinikos duris, nupjovė prie grindų pritvirtintus bankomatą laikiusius strypus, išmušė plastmasinius rėmus, apvyniojo pinigų dėžę trosu, prikabino jį prie visureigio ir išvilko. Žinovų teigimu, visa tai galėjo užtrukti kelias minutes.

Braižas - visur vienodas

Tai jau antra bankomato vagystė per mėnesį Akmenės rajone. Liepos pabaigoje Ventos miestelyje taip pat trečią nakties bankomatas pavogtas iš parduotuvės. Ją taip pat saugojo apsaugos tarnybos Šiaulių skyriaus pareigūnai.

Panašiai šiemet birželio viduryje „Hansabanko" bankomatas pavogtas iš Klaipėdos Jūrininkų ligoninės. Ir šis nusikaltimas padarytas trečią nakties, bankomatas taip pat į lauką išvilktas per langą. Vagys į ligoninę pateko pro langelį, atsuko varžtus, kuriais bankomatas buvo pritvirtintas prie grindų, užkabino trosais prie keturračio motociklo ir išvilko lauk. Keturračiu bankomatas nuvilktas į mišką greta ligoninės. Spėjama, kad ten keturratis užtemptas ant kitos transporto priemonės ir išgabentas. Tąkart pagrobtame bankomate buvo per 72 tūkst. litų.

Šiemet kovo pabaigoje Kaune iš automobilių detalių parduotuvės pavogtas „Parex" banko bankomatas su 80 tūkst. litų. Išeidami vagys parduotuvę padegė.

Pernai lapkričio pabaigoje Kupiškyje, parduotuvėje „Norfa", bandyta pavogti „Hansabanko" bankomatą. Tąkart vagims pavyko tik išjudinti jį iš vietos.

Žada žymėti banknotus

Liepą Policijos departamente Vilniuje įvyko pasitarimas, kuriame Policijos departamento, Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Lietuvos bankų asociacijos atstovai aptarė bankų filialų ir bankomatų bei patalpų, kuriose įrengti bankomatai, apsaugą.

Tada kalbėta apie galimybę įrengti bankomatų seifus su kobalto rašalu. Suveikus signalizacijai, nauja įranga banknotus nudažytų mėlyna spalva. Tokie pinigai jau nebūna tinkami apyvartai.

Nė vieno bankomato vagystė iki šiol neatskleista. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių