Bandė pasprukti su nelegaliomis cigaretėmis

Netoli trijų valstybių sienos sandūros taško nuo Lazdijų pasieniečių bandė pasprukti lenkas, automobiliu vežęs kontrabandines cigaretes.

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečių ekipažas Vilkaviškio rajono Vygrelių kaimo ribose, kiek daugiau nei už kilometro nuo sienos su Lenkija, patikrinimui stabdė automobilį „Renault Safrane".

Jo vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštiems pareigūnų reikalavimams sustoti - padidinęs greitį žvyrkeliu nuvažiavo link Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos sienos sandūros.

Apie nesustojusį automobilį pasieniečiai pranešė netoliese buvusiems kolegoms, kurie maždaug už 2 kilometrų ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį".

Sprukusio automobilio vairuotojas pamatė jam kelią užtvėrusių pareigūnų ekipažą ir sustojo.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 26-erių lenkas. Pareigūnams jis priešintis nebandė.

Pasieniečiai netruko nustatyti ir priežastį, dėl kurios užsienietis bandė pabėgti - automobiliu jis vežė 1140 pakelių cigarečių „Jin Ling" su rusiškomis banderolėmis.

Lenkas neslėpė, jog tikėjosi pasprukti į savo šalį. Lazdijų pasieniečiai lenkui pradėjo administracinių bylų teisenas ir įteikė šaukimus atvykti į Vilkaviškio rajono apylinkės teismą, kuris nagrinės bylas.

Užsieniečiui teisme teks apsilankyti du kartus - viena byla bus nagrinėjama dėl teisėtų pasieniečių reikalavimų nevykdymo, kita - dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo.

Cigaretės ir automobilis saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių