Bandė nuvairuoti troleibusą

Sekmadienį vėlai vakare teisėsaugininkai sulaikė troleibuso vairuotoją sumušusį kaunietį.

Spėjo uždaryti duris

Sekmadienį, apie 21.10 val., į Žaliakalnio policijos komisariatą kreipėsi 38 metų troleibuso vairuotojas, pranešęs, kad jį užpuolė nepažįstami asmenys.

Troleibusų garažo link važiavęs vairuotojas ketino išleisti paskutinius viduje buvusius keleivius, tačiau šie nenorėjo išlipti. Iš pažiūros neblaivių jaunų vyrų trijulė užpuolė vairuotoją. Iš pradžių jie paleido necenzūrinių žodžių tiradą, o paskui puolė mušti vairuotoją.

Stresinėje situacijoje nesutrikęs vyras nepabūgo užpuolikų ir uždarė troleibuso duris. Du užpuolikai buvo spėję pasišalinti, o trečiasis liko įkalintas salone, kur siautėjo toliau.

Sulaikė atbėgę budėtojai

Apie incidentą sužinoję Kauno miesto policijos budėtojai susisiekė su kolegomis iš Žaliakalnio PK. Sekmadienį budėjęs pareigūnas nieko nelaukdamas kartu su kitu kolega išbėgo į kiemą ir nulėkė prie troleibusų stotelės, esančios už kelių šimtų metrų nuo komisariato.

"Chuliganas buvo aptiktas sėdintis prie troleibuso vairo. Lauke stoviniavę du jo bendrai, pamatę atbėgančius pareigūnus,  paspruko. Įžūlių mušeikų lyderis buvo sučiuptas ir pristatytas į komisariatą. Kas žino, gal jis norėjo nuvažiuoti užgrobtu troleibusu, bet nesugebėjo to padaryti", - svarstė Žaliakalnio PK viršininkas Romas Oželis.
Anot teisėsaugininkų, sulaikytam 28 metų vyrui nustatytas girtumas. Niekur nedirbantis Medvėgalio gatvės gyventojas policijai pažįstamas. Anksčiau jis buvo teistas. Iškart po sulaikymo girtas chuliganas buvo perduotas patruliams, kurie pristatė jį į Kauno miesto policijos areštinę. Čia mušeika privalės išsiblaivyti.

Kenčia ne tik vairuotojai

Žaliakalnio PK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kategoriškai nusiteikę teisėsaugininkai užtikrino, kad šįkart išsišokėlis privalės atsakyti už sukeltą incidentą. Už patyčias, įžūlius ar vandališkus veiksmus bei grasinimus Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.
R.Oželio teigimu, daug dažniau už vairuotojus nukenčia patys troleibusai, o ypač - jų stiklai: "Tokius incidentus, kaip ir kitus nusikaltimus, tiria įvairūs policijos komisariatai. Įvykių suvestinėse matyti, kad troleibusų langai dažnai tampa chuliganų taikiniu. Dabar tokie atvejai šiek tiek retesni, nes iš akmenų ne taip dažnai gatvėse svaidomasi, bet atėjus žiemai, jų padaugės, kadangi iškritęs sniegas tiesiog masina vaikus išmėginti savo taiklumą besimėtant sniego gniūžtėmis."



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių