Baltarusiškas dyzelinas į Lietuvą keliavo maršrutiniais autobusais

Maršrutiniais autobusais per tris mėnesius į Lietuvą atgabenta daugiau kaip 120 tonų dyzelino. Vėliau Vilniuje kurą gabentojai perpildavo į nuošaliuose garažuose įrengtas ir specialiai paruoštas kuro talpyklas.

Tai nustatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apskrities valstybine mokesčių inspekcija, demaskavusi vertimąsi neteisėta komercine veikla.

Iš Baltarusijos atgabentas kuras buvo parduotas kelioms Lietuvoje veikiančioms įmonėms, užsiimančios keleivių pervežimu. Paskaičiuota, kad kiekvieną mėnesį bendrovės neteisėtai įsigydavo dyzelino už daugiau nei 100 tūkst. litų.

FNTT pareigūnai ir Mokesčių inspekcijos specialistai įvykio vietoje sulaikė kurą atvežusį vairuotoją, Baltarusijos pilietį, ir abiejų įmonių vadovus bei akcininkus.

Šioje ikiteisminio tyrimo medžiagoje FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai keturiems asmenims pateikė įtarimus dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisėtos prekybos dyzeliniu kuru.

Atlikus kratas keleivių pervežimo bendrovių nuomojamuose garažuose, rasta neregistruota kuro išpilstymo įranga ir specialiai paruoštos talpyklos, jose vienu metu galima laikyti daugiau kaip 20 tonų kuro.

Kratos metu pareigūnai rado daugiau kaip septynias tonas dyzelinio kuro. Be to, per kratas rasta ir daugiau kaip 30 tūkst. litų grynųjų pinigų, kurie, kaip įtariama, buvo skirti neteisėtai įsigyti baltarusiško dyzelino.

Šioje ikiteisminio tyrimo medžiagoje FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai keturiems asmenims pateikė įtarimus dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisėtos prekybos dyzeliniu kuru.

Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką, maršrutiniais autobusais draudžiama gabenti sprogstančias ir greitai užsidegančias medžiagas.


Šiame straipsnyje: dyzelinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

sraigė

sraigė portretas
Jie turi išgyventi. Lietuvoje.

pyyypt

pyyypt portretas
tai lai padaro litro kainą kokius 7-8 lt

monkis

monkis portretas
Tai senas autobusininkų biznis.Šiandien nėra nei vieno garažų masyvo kur ne vyktų kontrabandinio kuro prekyba arba kai kurie garažo savininkai nelaikytų dideles atsargas kūro.Todėl laikyti gera mašina garaže pavojinga nes yra didelė tikimybė kilti gaisrui.Tai rodo, kad su kontrabanda kol kas kovojama tik kalbomis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių