Baltarusis vairavo įtartiną prancūzišką automobilį

Medininkų punkte pasieniečiams įkliuvo baltarusio vairuojamas automobilis su trimis skirtingais valstybiniais registracijos numeriais.

 Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį Medininkų pasienio kontrolės punkte Vilniaus rinktinės pasieniečiai patikrino iš Lietuvos išvykstančio 38 metų Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Volkswagen Passat" dokumentus.

 Vyro pasas pareigūnams įtarimų nesukėlė, tačiau pasienio tikrinimo metu VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį, jog skiriasi Prancūzijoje išduoti priekiniai ir galiniai transporto priemonės valstybiniai registracijos numeriai.

Be to, paaiškėjo, kad nei priekiniai, nei galiniai numeriai nesutampa su įrašais prancūziškame mašinos registracijos liudijime, kur nurodytas visiškai kitoks valstybinis numeris.

2004 m. pagamintą automobilį vairavęs Baltarusijos pilietis negalėjo paaiškinti, kodėl nesutampa valstybiniai registracijos ir dokumentuose nurodyti numeriai. Vyras, užsiimantis automobilių gabenimu, teigė nežinantis, kurie iš jų yra tikrieji.

Į pasienio kontrolės punktą VSAT pareigūnai iškvietė Vilniaus rajono policijos patrulių ekipažą. Policininkai užsieniečiui pradėjo administracinę teiseną dėl transporto priemonės vairavimo su ne jai išduotais valstybinio numerio ženklais.

Automobilis laikinai saugomas Medininkų pasienio kontrolės punkte. Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi policijos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: pasienisMedininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių