Baltarusijos pasienyje sulaikytas automobilis - cigarečių slėptuvė

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo vyras, automobilyje įrengtoje slėptuvėje gabenęs cigaretes. Vėliau nelegalių rūkalų rasta ir jo garaže.

Ketvirtadienį Širvių atraminiame poste, esančiame prie kelio į vadinamąją Dieveniškių kilpą, budintys Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai patikrinti sustabdė Šalčininkų link važiavusį automobilį "Volkswagen Passat".

Jį vairavusio 33 metų Šalčininkų rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi. Įtarimų nesukėlė ir vyro pateiktas transporto priemonės registracijos liudijimas, tačiau pasieniečiai nusprendė mašiną patikrinti atidžiau.

Per detalų patikrinimą paaiškėjo, kad automobilyje įrengta kontrabandinių cigarečių slėptuvė. Ją pareigūnai aptiko už apsauginių duslintuvo detalių. Čia buvo išpjauta metaline plokštele dengiama ertmė, kurioje ir slėptos cigaretės.

Pasak VSAT pranešimo, pareigūnai iš slėptuvės ištraukė 1 tūkst. pakelių cigarečių "Fest 7". Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tą pačią dieną Vilniaus rinktinės pareigūnai atliko kratą viename garaže Dieveniškių miestelyje. Čia rasti dar 2 tūkst. pakelių tokių pačių cigarečių ''Fest 7'' ir 280 pakelių cigarečių "Premjer". Kontrabandiniai rūkalai taip pat buvo su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai vyrui už akcinis apmokestinamų prekių laikymą ir gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Šalčininkų rajono gyventojui gresia piniginė bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų bei nelegalių prekių konfiskavimas.

Rastosios cigaretės ir automobilis laikinai saugomi G.Žagunio užkardoje. Vyras po apklausos paleistas.

 


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunu

Saunu portretas
Saunuoliai pareigunai,- sistema valosi - , tai gerai.....Prie socdemu , to kazkaip nesigirdedavo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių