Baigta tirti naikinimui skirtas cigaretes grobsčiusių įtariamųjų byla

Vilniaus policija ir apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Baudžiamoji byla perduota nagrinėjimui Vilniaus apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad iš nelegalios apyvartos išimtas cigaretes naikinančios bendrovės darbuotojai ir kiti suinteresuoti asmenys nuolat grobė naikinimui skirtas cigaretes.

2011-ųjų  spalio 27-osios vakarą apie 18 val. Vilniuje, Titnago gatvėje, su įkalčiais buvo sulaikyti įtariamieji,  kurie automobiliu „VW Multivan“ iš naikinimo vietos bandė išvežti 42 dėžes kontrabandinių cigarečių. Dėžėse buvo 21 tūkst. vienetų pakelių cigarečių „Jing Ling". Jų vetė - 134 tūkst. 896 Lt.

Pasak policijos pranešimo, atlikus kratą bendrovės veiklos teritorijoje esančiame angare, rasta ir paimta dar 7 tūkst. 941 vienetai 32 skirtingų pavadinimų cigarečių, kurių vertė – 53 tūkst. 495 litai.

Bendra visų aptiktų cigarečių vertė – 188 tūkst. 391 litas.

Pranešimai apie įtarimus padarant atitinkamas nusikalstamas veikas įteikti aštuoniems  bendrovės darbuotojams anksčiau neteistiems J.E., A.Č., S.Č., I.M., A.S., J.B., J.S., taip pat anksčiau už narkotinių medžiagų laikymą ir platinimą tris kartus teistam J.E. bei dar dviem bendrovėje nedirbantiems anksčiau neteistiems asmenims S.G. ir J.D.

Už sunkiausias įtariamiesiems inkriminuotas nusikalstamas veikas numatytas laisvės atėmimas iki septynerių metų.


Šiame straipsnyje: cigaretėsrūkalaitabakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
bauda 10 proc pavogtu cigareciu kainos ir puse metu lygtinai? tokia bausme? negi paskaiciuos kiek tie parazitai pasidare pelno ir konfiskuos ju turta bei pasodins bent 3 meteliams?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių