Badautojų sąrašas jau sudarytas visai kitai savaitei

Septynias paras prie Generalinės prokuratūros badaujantys Drąsiaus Kedžio šalininkai trauktis neketina. Badaujančiųjų sąrašas jau sudarytas visai kitai savaitei.

Kaip portalui 1diena.lt pasakojo akcijos dalyviai, sekmadienis praėjo gana ramiai. „Vilniuje per visas šias dienas nelijo, karšta, todėl dieną žmonių ateina nedaug, didesnis jų antplūdis juntamas tik vakarais, orams atvėsus“, - kalbėjo žmonės.

Akcijos dalyviai pastebi, kad žmonės labai seka informaciją pasirodančią žiniasklaidoje ir ateina su jais pakalbėti, pasidalinti naujienomis. Didelio dėmesio sulaukė portale 1diena.lt pasirodęs straipsnis, atskleidžiantis naujas D.Kedžio mirties aplinkybes, žmonės piktinasi prokurorų skleista netikslia informacija ir nesupranta, ką tie, anot jų „sėdintys juodame kvadrate su iškreiptais langais“, sau galvoja bandydami žmonėms įrodyti "savo" tiesą. „Nejaugi jie galvoja, kad žmonės tokie kvaili ir susitaikys su visu melu“, - piktinosi prie badautojų priėjęs vyras.

Pasak badautojų, prie jų ateina įvairiausių žmonių, dauguma jų nuoširdūs ir linki sėkmės, tačiau pasirodo ir kitaip galvojančių. Sekmadienį akcijos dalyviai sulaukė dviejų jaunuolių, kurie atidžiai apžiūrėjo prie pavėsinės pastatytus ir iškabintus plakatus, tačiau paklausti, ar nepasirašys po reikalavimais atšovė, kad jie patys mėgsta „pažaisti“ su vaikais ir tai esą nieko blogo.

Vieną tokį vyrą prisimena ir ankstesnėmis dienomis badavę D.Kedžio šalininkai. Pasak jų, prie pavėsinės priėjęs vyras pradėjo jiems įrodinėti, kad pedofilija nėra joks iškrypimas, o normalus žmogaus požiūris ir elgesys. Su tokiais „klientais“ badautojai net nesileidžia į kalbas.

Paprašyti apibūdinti, kaip jie patys vertina savo akciją badautojai buvo vieningi – ji pasisekė. „Net negalvojome, kad Vilniuje yra tiek mus palaikančių žmonių“, - kalbėjo žmonės, kurie daugelis čia atvažiavę iš Kauno. Sostinėje jie net įsigijo nuolatinių rėmėjų, kurie pabūti su bado akcijos dalyviais ateina kiekvieną dieną.

Akcijos dalyviai seka kiekvieną juos dominančią informaciją – jiems įdomu, kaip gyvena mergaitės artimieji, kas naujo vykta ir vyks teismuose, kaip laikosi budėtojai palikti Klonio gatvėje. Sekmadienio vakarą naujienų iš Kauno atvežė ir D.Kedžio teta Audronė Skučienė, kuri kartu su savo sūnumi Tadu Skuču, prie prokuratūros badaujančiu nuo šeštadienio, pirmadienį eis į savivaldybę ir bandys eilinį kartą gausti visus reikiamus leidimus.

Pasak A.Skučienės, mergaitės dabartinė globėja Neringa Venckienė jau penktadienį, po Vilniaus apygardos teismo administracinio teismo nutarties, kurioje teigiama, kad apsauga D.Kedžio dukrai panaikinta neteisėtai, sulaukė žmogaus iš Kriminalinės policijos biuro skambučio. Jai buvo pranešta, kad D.Kedžio dukra vėl bus saugoma, kad ir nuo penktadienio, tačiau tada reikės vyrus apgyvendinti namuose arba pasiūlyta sulaukti antradienio, kai jos kieme arba gatvėje prie vartų bus pastatytas specialus namelis, kuriame ir budės mergaitę saugantys pareigūnai.

N.Venckienė atsakė, jog palauksianti antradienio.

Tą dieną Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjami ir N.Venckienės bei jos vyro Aido Venckaus skundai dėl įtarimų pareiškimo Laimutei Stankūnaitei, Violetai Naruševičienei bei Jonui Furmanavičiui. D.Kedžio šalininkai prie šio teismo antradienį planuoja surengti ir nedidelį piketą.

Anot jų, šis teismas labai svarbus, jei būtų pareikšti įtarimai L.Stankūnaitei pedofilijos byla, kuri sulaukia vis didesnio atgarsio ir užsienyje, pasisuktų visai kita linkme.          


Šiame straipsnyje: Kedysbado akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių