Badaujantys D.Kedžio šalininkai policijos nesulaukė

Nors ir buvo žadėta, prie Generalinės prokuratūros badaujantys D.Kedžio šalininkai iki vidurnakčio policijos vizito nesulaukė.

Nežiūrint į tai, kad policijos pareigūnai, juos kol kas, panašu, jog nusprendė palikti ramybėje, protestuotojai tikisi susitvarkyti visus dokumentus, kad prie jų niekas nesikabinėtų. Penktadienio rytą į sostinės savivaldybę aiškintis dėl leidimų ruošiasi vykti Seimo narys Saulius Stoma, aplankęs badautojus vidurnaktį bei specialiai iš Kauno atskubėjusi Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė.

Kartu su ja atvyko ir jos sesuo Birutė Stepankevičienė bei dalis bado akcijos dalyvių, pirmadienį pradėjusių šią akciją ir namo, į Kauną grįžusių tik trečiadienio popietę. „Mes išgirdome, kad palapinės vėl bus griaunamos, todėl grįžome į Vilnių“, - poratlui 1diena.lt kalbėjo tik parą namuose praleidę bado akcijos dalyviai.

Ketvirtadienį buvo paskelbta, kad akcijos organzatorių vienybė žlugo – esą vilnietis Marius Kuprevičius ir D.Kedžio krikštamotė A.Skučienė iškasė karo kirvį ir pasuko skirtingais keliais. Susirinkusieji prie Generalinės prokuratūros šios kovos nepastebėjo – tiek M.Kuprevičius, tiek A.Skučienė teigė turintys vieną ir tą patį tikslą apginti mergaitę, todėl net ir esant nuomonių skirtumui tam tikruose dalykuose nesiruošia džiuginti savo priešininkų tarpusavio nesutarimais.

Jų teigimu, pradėta bado akcija bus tęsiama. Kiek laiko ji truks, neprognozuojama, tuo labiau, kad ši akcija sulaukia vis daugiau žmonių dėmesio, renkamų parašų skaičius sparčiai daugėja. Susidomėjusių akcija sulaukiama net ir po vidurnakčio.

Nors ketvirtadienį prie badautojų žadėjo prisujungti ir terorizmu įtariamos klaipėdietės Eglės Kusaitės teta bei mama, jos prie akcijos dalyvių taip ir neprisijungė.  


Šiame straipsnyje: Kedysbado akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių