A.Žiliaus mama: sūnus dar prieš savaitę sulaikytas Ispanijoje (papildyta)

Dėl dvigubos žmogžudystės sulaikyto Alberto Žilius mama Aldona Žilienė teigia, prieš savaitę sulaukusi žinios, kad jos sūnus sulaikytas Ispanijoje.

Sulaikė Ispanijoje

Juodkrantiškė tvirtino, kad jai paskambino moteris, kuri prisistatė esanti iš ambasados.

„Neatsimenu iš kokios ambasados skambino, bet skambinusi moteris pranešė, kad A.Žilius rastas Ispanijoje. Jis esą buvo sumuštas. Telefonu moteris taip pat pasakė, kad sūnus bus parskraidintas į Lietuvą, tačiau tam sutrukdė Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio pelenų debesys“, - portalui sakė A.Žilienė

48 metų A.Žiliaus mama įsitikinusi, jog jos sūnus buvo sulaikytas iškart, kai tik jis išlipo iš lėktuvo. Moteris neigia bet kokias A.Žiliaus sąsajas su pernai spalį Kaune įvykdytomis Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės žmogžudystėmis.

A.Žilienė: surado atpirkimo auką

Esą telefonu kalbėjusi moteris A.Žilienei aiškino, kad artimiesiems teks sumokėti A.Žiliaus parskraidinimo išlaidas.

„Aš labai nustebau, juk pinigų neturime. Ji mums liepė važiuoti jo pasitikit ir būti Vilniuje. Kad jis grįžo, supratau išgirdusi apie sulaikymą“, - kalbėjo A.Žilienė.

„Jis skolinosi pinigų ir tikino, kad važiuos į Ispaniją, užsidirbti, kaip visi žmonės. Kas ten atsitiko, aš nieko nežinau“, - kalbėjo moteris.

A.Žiliaus motina tvirtai įsitikinusi, kad pernai spalio 5-ąją, kuomet Kaune buvo įvykdyta dviguba žmogžudystė, A.Žilius buvo namuose.

„Jis buvo namie, buvo bjaurūs orai, niekur jis nėjo. Kur jis eis?“, - tikino moteris.

Moteris stebėjosi, kad tris kartus sūnus vyko apklausoms į policiją, o sulaikytas buvo tik po pusmečio.

„Nė už ką, buvo trys apklausos. Už ką?“, - pyko motina.

A.Žilienė įsitikinusi, kad juodkrantiškis negalėjo prisidėti prie žmogžudystės įvykdymo.

„Nė su kuo jis nebuvo susijęs. Pas Drąsių dirbo dvi vasaras. Kitų draugų jis neturėjo. Nežinau ar labai geri draugai jie buvo su Drąsiumi, jis davė jam darbą. Jei davė, geras žmogus buvo. Juk dirbti jis norėjo“, - kalbėjo A.Žilienė.

Moteris vis tik pripažino, kad po žudynių Kaune, A.Žilius labai pasikeitė, vyras išgyveno esą dėl dingusio D.Kedžio.

„Jis buvo kai juoda žemė. Sakydavo, ką tas kvailas žmogus sugalvojo. Esą buvo galima kitaip atkeršyti, tačiau žudyti nereikėjo“, - kalbėjo motina.

Moteris įsitikinusi, kad per D.Kedžio paieškų pusmetį, jos sūnus su bičiuliu nekontaktavo.

„Negali būti. Negi sulaikė dėl to, kad Drąsių užmušė? Juk jis negalėjo Ispanijoje jo užmušti ir atvežęs čia, pamesti“, - nuogąstavo moteris.

A.Žilienė įsitikinusi, kad jos sūnus tapo atpirkimo auka.

„Nori apkaltinti. Praėjo septyni mėnesiai, tiek tikrino ir neėmė.  O dabar po septynių mėnesių - suėmė. Ar tai matyta kur? Nori atrasi kaltininką ir viskas. Tik taip išeina. Ieško kaltininko ir nežino kam reikia sumesti kaltę. Ko gero nuteis nekaltą žmogų. Dar gali visko būti“, - kalbėjo mama.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių