Automobilių pirkimo aferoje – trys įtariami pareigūnai (papildyta)

Trims Policijos departamento Investicijų planavimų ir techninės plėtros valdybos pareigūnams pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba vykdant viešuosius pirkimus dėl policijos automobilių įsigijimo.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius sako, kad įtarimai pareikšti ir dviem verslo atstovams. Visų įtariamųjų darbo bei gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos.

„Buvo sulaikyti iš viso penki asmenys – trys policijos pareigūnai, visi policijos darbuotojai, dirbantys Policijos departamento Investicijų planavimų ir techninės plėtros valdyboje, taip pat du verslo atstovai, verslo, susijusio su prekyba automobiliais, atstovai. Jiems pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dėl kurstymo ir padėjimo piktnaudžiauti – būtent sudarant išskirtines sąlygas vienam iš automobilių atstovų, tiekėjų laimėti šį konkursą“, – trečiadienį žurnalistams sakė D.Malaškevičius.

Jis patvirtino, kad tyrime minimas Investicijų planavimų ir techninės plėtros valdybos viršininkas: „Pasakysiu “taip„, bet daugiau į pavardes ir detales nenorėčiau gilintis“.

Pasak D.Malaškevičiaus, trečiadienį bus sprendžiama dėl pareigūnų nušalinimo nuo tarnybos, dėl jų suėmimo į teismą kreiptis neketinama.

Įtariamieji buvo sulaikyti antradienį Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnų ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų apie galimus Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, vykdant viešąjį pirkimą policijos automobilių įsigijimui ir sudarant išskirtines sąlygas konkursą laimėti konkrečiam automobilių tiekėjui.

„Mūsų įtarimai yra, kad tam tikrose konkurso dalyse techninės specifikacijos buvo parengtos taip, kad vienas automobilio gamintojas turėtų pirmenybę, palankesnes sąlygas parduoti savo automobilius“, – sakė P.Malaškevičius.

Pasak Imuniteto valdybos viršininko, planuota pirkti dešimtis automobilių, kurie būtų skirti policijos darbui organizuoti, tarp jų – ir policijos spalvomis dažyti automobiliai. Jis atsisakė atskleisti, kokia įmonė ir kokių markių automobiliai minimi ikiteisminiame tyrime.

Viešojo pirkimo, kuris sukėlė įtarimų, vertė beveik 3,6 mln. litų. Sutartys dėl minėtų automobilių pirkimo nepasirašytos, sprendžiama dėl šio viešojo pirkimo procedūrų nutraukimo.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Lina Nemeikaitė nuramino, kad pradėtas ikiteisminis tyrmimas nesusijęs su prieš savaitę Kauno pareigūnus nudžiuginusiais 12 naujų automobilių.

„Įtarimus sukėlęs Viešasis pirkimas susijęs su būsimu sandoriu, todėl tie automobiliai, kurie Lietuvos miestus pasiekė dabar, taip ir liks tuose miestuose“, – dėstė L.Nemeikaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių