A.Ūso pajamų šaltinis - pedofilija ir kontrabanda?

Tokią versiją iškėlė LNK laida „Paskutinė instancija“, suradusi liudinininką, kuris aiškino, kad Andrius Ūsas tiesiog maudėsi piniguose.

Keistomis aplinkybėmis sekmadienį Alytaus rajone žuvęs vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis, anot laidos kalbinto ilgamečio policijos pareigūno, prieš kelis metus figūravo byloje dėl cigarečių kontrabandos stambiu mąstu. Buvusio operatyvinio darbuotojo teigimu, turėta informacijos, kad gerai organizuota nusikalstamoma grupuotė Rusijoje perka didelius kiekius cigarečių ir kontrabanda per Lietuvą gabena jas į Angliją.

Čia cigaretės parduodamos, o visi pinigai buvo pervedami į Rygoje esantį „Lateko“ banką, iš kurio, kaip kalbėjo buvęs pareigūnus, nemažas pinigų sumas iš sąskaitos išgrynindavo pats pedofilijos bylos įtariamasis.

Kilus pedofilijos skandalui tai daro jo verslo partneris.

„Per kartą jis iš banko pasiimdavo po 200-300 tūkst. svarų“, - operatyvinės medžiagos duomenis atskleidė buvęs policijos darbuotojas.

Įtarimą laidos kūrėjams kelia ir didelis A.Ūso atlyginimas. Anot „Paskutinės instancijos“ jis siekė apie 20 tūkst. litų ir nesumažėjo net sunkmečiu. Teigiama, kad A.Ūsas turėjo tris automobilius, kelis namus, vilą.

Dar vienas galimas A.Ūso pajamų šaltinis, laidos kūrėjų teigimu, vaikų paieška pedofilams. Kaip pasakojo buvusi Kauno apskrities vaikų socializacijos centro darbuotoja, A.Ūsas ne kartą kalbėjo, kad atvažiuos tam tikri dėdės, pabus su vaikais, pakalbės.

Šiame centre A.Ūsas kartu su savo Pilietinės demokratijos partijos skyriaus bendrapartiečiais rengė partinius susirinkimus. Jo direktorius Adolfas Kališius buvo geras A.Ūso draugas. Jau anksčiau laidos kalbintas A.Kališius prisipažino, jog šiame centre pagimdė ne viena nepilnametė auklėtinė, tačiau teigė, kad vyrų jos susirasdavo mieste, kai į jį būdavo išleidžiamos.

Buvusi centro darbuotoja laidai aiškino, jog jai susidarė įspūdis, kad A.Ūsas buvo lyg tarpininkams ieškant vaikų pedofilams. Jos nuomone, nuo A.Ūso ir jo bendrų nukentėjusių vaikų tikrai turi būti daugiau, kad pedofilų aukomis tapo ne tik Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės dukros.

Beje, A.Ūso pajamos pedofilijos bylą tiriančių prokurorų, pasirodo, net nedomina. Byloje nėra pažymos nei apie pedofilijos bylos įtariamojo pajamas, nei apie išlaidas.

Prokurorams nebuvo įdomu iš kokių lėšų A.Ūsas samdėsi net keturis brangiai apmokamus advokatus, mokėjo L.Stankūnaitei už gynėją, už kokius pinigus samdyta privati saugos tarnyba, kurios paslaugos kainuoja nuo 3 iki 5 ir daugiau tūkstančių litų per mėnesį.


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių