A.Ūso bylos baigtis lems ir L.Stankūnaitės likimą

Ar apriboti buvusiai Drąsiaus Kedžio sugyventinei Laimutei Stankūnaitei teises į dukrą, bus sprendžiama tik išnagrinėjus Andriaus Ūso baudžiamąją bylą.

Taip trečiadienį nusprendė Panevėžio miesto apylinkės teismas, nagrinėjęs D.Kedžio tėvų Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių ieškinį, kuriuo jie prašo apriboti L.Stankūnaitės kaip motinos valdžią į jos dukrą.

Į šį teismo posėdį L.Stankūnaitė atvyko lydima naujos, valstybei jai skirtos advokatės Zinaidos Ševčenko ir paprašė nušalinti bylą nagrinėjusį teisėją. Šį jos prašymą teismas atmetė, tačiau iš dalies patenkino ieškovų advokatės Sonatos Žukauskienės ir mergaitės globėjos Neringos Venckienės, šioje byloje atstovaujančios kaip tretysis asmuo, prašymą ieškinio nagrinėjimą sustabdyti iki nebus aiški kitų bylų pabaiga.

Nors S.Žukauskienė ir N.Venckienė teismo prašė L.Stankūnaitės motinos apribojimo klausimą svarstyti po spalio 11 d. teismo nutarties, teismas nusprendė prie jo grįžti tik tada, kai visi taškai bus sudėlioti taip vadinamojoje pedofilijos byloje, kurioje įtarimai yra pareikšti vieninteliam, neaiškiomis aplinkybėmis birželio 13 d. mirusiam A.Ūsui.

A.Ūso bylos nagrinėjimas Panevėžio apylinkės teisme yra paskirtas spalio 7 d., tačiau posėdis, greičiausiai, bus atidėtas iki savo verdikto nepaskelbs N.Venckienės ir Aido Venckaus skundus išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas.

Spalio 11 d. jis turi paskelbti, ar tikslinga grąžinti Vilniaus apygardos prokuratūrai ikiteisminiam tyrimui papildyti ir, galbūt, pareikšti įtarimus L.Stankūnaitei.

N.Venckienė siekia, kad įtarimai byloje būtų pareikšti Violetai Naruševičienei ir Jonui Furmanavičiui, o A.Ūsas kaltinamas ne tik mergaitės tvirkinimu, bet ir seksualiniu prievartavimu.

Ši nutartis per 7 dienas dar gali būtų apskųsta Panevėžio apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių