A.Ūsas kreipėsi į teisėsaugą dėl A.Žiliaus grasinimų (papildyta)

Iš areštinės paleistas Drąsiaus Kedžio draugas Albertas Žilius pareiškė, kad jam būtų garbė nužudyti Andrių Ūsą. Šis dėl grasinimų jau kreipėsi į prokurorus.

Ketvirtadienį iš Kauno areštinės paleistas A.Žilius neslėpė savo emocijų. „Aš iš vis neprisidėjau (prie dvigubos žmogžudystės - red. past.). Būtų reikėję man, būčiau ir prisidėjęs, nes būčiau padaręs garbingą reikalą. Būčiau paėmęs nušovęs ir tą Ūsą - jie nešvarūs žmonės yra. Lietuvos valdžia kas yra - pedofilai, homoseksualistai, lesbietės daugumą sudaro ir jie įstatymus priima“, - žurnalistams kalbėjo A.Žilius.

Šiam vyrui, kaip ir dar vienam prokurorų kol neatskleidžiama asmeniui, yra pareikšti įtraimai bendrininkaujant nužudant teisėją Joną Furmanavičių ir buvusios D.Kedžio sugyventinės Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę.

Pasak A.Ūso, vos tik išvydęs šio vyro interviu, jis reagavo iškart. „Dar apie 14-15 val. ir faksu, ir elektroniu paštu išsiunčiau Kauno apygardos bei Generalinei prokuratūrai pareiškimus dėl grasinimų“, - portalui Diena.lt sakė A.Ūsas.

Iki 20 val. atsakymo nei iš vienos, nei iš kitos prokuratūros A.Ūsas nebuvo gavęs, todėl nežino ar į jo skundus bus sureaguota, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas A.Žiliaus atžvilgiu.

„Ir taip ramybės nėra pusantrų metų, o čia man dar viešai grasina personos, kurios yra ne kartą teistos. Kas tai per žmogus jau matosi vien pažiūrėjus į jo veidą“, - sakė vienintelis įtariamasis pedofilijos byloje.

Subyrėjo ir A.Ūso viltys iš D.Kedžio prisiteisti milijoną litų kompensacijos už jo tariamą šmeižtą. Ši byla iš teismo buvo perduota tirti prokurorams, tačiau šie ketvirtadienį pareiškė, kad nustačius, jog D.Kedys yra miręs, byla bus nutraukta.

„Nieko nepadarysi. Ši bylą buvo mano tikslas išsiaiškinti teisybę, bet kaip yra taip yra. Norėjau, kad jis atsakytų už savo veiksmus atsakytų, tiek baudžiamojo kodekso kontekste, tiek finansiškai“, - ketvirtadienio vakarą portalui klabėjo A.Ūsas.

Pasak jo, jau pusantrų metų šis žmogus jį šmeižė ir drabstė purvais. Nors jau oficialiai patvirtinta, kad D.Kedys negyvas, tačiau šis šmeižto srautas, anot A.Ūso nesiliauja. „Vyksta totalus puolimas, iki absurdo, dedasi protu nesuvokiami dalykai, aš jums nuoširdžiai sakau“, - kalbėjo kaunietis.

Jo teigimu, visa ši šmeižto kompanija vyksta nebe valstybės žinios. „Kas čia per valstybė. Gal jai dar reikia vieno lavono - mano arba mano šeimos?“, - piktinasi A.Ūsas.

Pasak jo, tai ką patiria jis, kiekvienas normalus žmogus neištvertų ir 5 minučių. „Mane palaiko tik tai, kad esu nekaltas, esu švarus. Mane palaiko šeima, artimieji, draugai, daug palaikančių žmonių Lietuvoje daug yra. Jie supranta, kas yra kas“, - portalui kalbėjo vyras.

Pasak jo, esant tokiai įtampai ir spaudimui, ne vienas žmogus nusikeiktų net ir tiesioginiame eteryje, todėl nenuostabu, kad kalbant su žurnalistais ne visai padorūs žodžiai išsprūsta ir jam.

A.Ūso teigimu, paskutiniai pasirodę pranešimai, kad prie D.Kedžio mirties galėjęs prisidėti ir jis pats, varo ir į neviltį, ir kelia pyktį.

„Koks briedas. Aš prie D.Kedžio mirties prisidėjęs? Tegul tada sako, kad aš kaltas ir dėl amžiną atilsį Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio mirties, o Islangijoje išsiveržiąs ugnikalnis yra taip pat A.Ūso darbas“, - visus jam mestus kaltinimus atrėmia vienintelis įtariamasis garsiojoje pedofilijos byloje.


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių