A.Ūsas D.Kedžio namuose lankėsi kaip vaikų gynėjas (papildyta)

Pedofilija įtariamas Andrius Ūsas Drąsiaus Kedžio namuose lankėsi dar 2006 metais, kaip vaikų gynėjas. Kartu su Kauno rajono vaikų teisių specialiste.

Ėjo į žvalybą?

Tai paaiškėjo, TV3 laidos „Prieš srovę“ kūrėjams gavus dokumentus, kad kartu su Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos vyriausiaja specialiste Sigita Mockiene patikrinti kokiomis sąlygomis gyvena D.Kedžio dukra vyko ir A.Ūsas, tuometinis Pilietinės demokratijos partijos pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninis patarėjas.

Išgirdusi šį klausimą, S.Mockienė net neįtarė, kad laidos kūrėjai turi ir šį faktą patvirtinantį dokumentą, todėl bandė apsimesti nesuprantanti kas vyksta.

„Informaciją apie konkretų asmenį, mes galime teikti tik konkrečiam asmeniui. Jūs man pasakojate tokius dalykus, kurių aš, kaip valstybės tarnautoja nežinau“, - aiškino S.Mockienė.

Paprašiusi parodyti dokumentą ir išvydusi, kad laidos kūrėjai jį tikrai turi, S.Mockienės elgesys pasikeitė. Ji apsirengė ir išskubėjo iš savo darbo kabineto. „Ar jums neatrodo keista, kad svetimą žmogų vedėtės pažiūrėti kaip gyvena jam nepažįstamas vaikas?“, - laidos kūrėjai dar bandė klausti S.Mockienės.

„Vienam žmogui gali būti keista, kitam - visai nekeista“, - skubėdama Vaiko teisių apsaugos tarnybos koridoriumi, pratarė S.Mockienė.

Nors visa tai vyko prieš ketverius metus, kai pedofilijos skandalu net nekvepėjo, kodėl A.Ūsas su ja kartu vyko apžiūrėti, kaip gyvena D.Kedžio dukra, S.Mocienė nenori prisiminti iki šiol. Kodėl? Ji neatsakė. Tačiau atsakymą į tai sako turi dabartinis Pilietinės demokratijos partijos pirmininkas Algimantas Matulevičius.

Kilo įtarimai

Jo nuomone, jei A.Ūsas išties yra pedofilas, jam tai buvo puiki proga realizuoti savo iškrypėliškus planus - susirasti pažeidžiamą šeimą, kuri dėl paramos galėtų padaryti viską. „Pedofilija, tai ne tik vaikų tvirkinimas, tai didžiulė industrija, bandanti įvairiausiais būdais gauti pinigų, kad ir iš tos pačios vaikų pornografijos“, - kalbėjo A.Matulevičius.

Kad A.Ūso veikla nebuvo skaidri, anot jo, byloja ir faktai, jog mergaitės motinai Laimutei Stankūnaitei, įdarbintoje jo tėvo įmonėje ir tuo pačiu metu lankiusiai kirpėjų kursus, kurie trukdavo po aštuonias valandas per dieną, būdavo mokamas 5000 litų atlyginimas.

„Žinant tai, kad reikėjo sumokėti ir visus mokesčius, A.Ūsas tikrai nebuvo „biednas“, pinigų turėjo“, - sakė dabartinis Pilietinės demokratijos partijos pirmininkas.

Beje, kaip dabar jau žinoma, net ir išėjusi iš A.Ūso įmonės bei tapusi eiline kirpėja L.Stankūnaitė tebegaudavo panašų atlyginimą. Į klausimą, kaip ji sugebėdavo dirbdama eilinėje kirpykloje užsidirbti daugiau nei prestižininuose grožio salonuose gaunančios kirpėjos, iki šiol nėra.

Pinigai iš kontrabandos?

LNK laida „Paskutinė instancija“ taip pat bandė aiškintis iš kur A.Ūsas turi pinigų ne tik samdytis keturis brangiai apmokamus advokatus, bet ir pirkti jų paslaugas L.Stankūnaitei apginti.

Ši laida mano, kad A.Ūsas galėjo užsiimti kontrabanda. Esą ne veltui pedofilijos byla, kuriam įtarimai yra pareikšti jam vieninteliam, atsidūrė šio miesto apylinkės teisme.

Tiesa, pirmadienį ši byla dėl procesinių pažeidimų buvo gražinta ją tyrusiems Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams, tačiau, baigus ikiteisminį tyrimą, kaip to reikalauja Baudžiamojo proceso kodeksas, ji vėl atsidurs to pačio teismo teisėjų rankose.

„Paskutinė instancija“ pedofilojos bylos nagrinėjimo atsidūrimą Panevėžio apylinkės teisme sieja su pagarsėjusiomis kontrabandinėmis bylomis, dėl kurių jau yra įkliuvęs ne vienas šio teismo teisėjas bei tuo pačiu verslu įtaria ir A.Ūsą.

Beje šeštadienį, duodama vienam A.Ūsą ir L.Stankūnaitę dienraščiui remiančiam interviu, dabartinė pedofilija įtariamo verslininko žmona Guoda Sakalinskaitė - Ūsienė prasitarė, jog jos vyras ateidamas gyventi į jos namą, buvo visiškas vargšas. 

Esą pora miegojo tik ant čiužinio. Už skolintus pinigus, jos teigimu, pernai rugsėjo 11 dieną įvyko ir jų vestuvės.

Tiesa, apie kalbėdama apie skolas, G.Ūsienė, panašu, lyg ir pamiršo šį faktą. Jos teigimu, netrukus šios skolos "paslaptingai" dingo - kai jos vyras atsisakė valstybės skirtos apsaugos, jis pats pasisamdė privačią saugos tarnybą, pats savo lėšomis name įsirengė vaizdo stebėjimo kameras ir apsirūpino visa saugumui būtina įranga. 

Kaip pamiršo ir apie dovanas L.Stankūnatei - išnuomotą automobilį, prabangų butą, tą patį nerealų atlyginimą už, kaip dabar aiškėja, kirpėjų kursuose praleistas valandas ir t.t.

Padeda Spec. tarnyboms

Beje, laidos „Prieš srovę“ kūrėjams A.Matulevičius pateikė dar vieną šių įvykių versiją.

Anot jo, iki šiol nepaneigtas viešai iškilęs faktas, kad A.Ūsas bendradarbiavo su specialiosiomis tarnybomis. Partijos pirmininko teigimu, kad pedofilija įtariamas verslininkas gali būti su jomis susijės, jam įtarimu kilo jau prasidėjus pedofilijos skandalui.

Kai du trečdaliai partijos narių užbalsavo, kad A.Ūso veikla šioje partijoje turėtų būti sustabdyta, jis sako paskambinęs pačiam A.Ūsui. Šio atsakymas pribloškė.

„Jūs negavote atsakymo iš Spec. Tarnybų? Ne, o prie ko čia Spec. tarnybos? Aš jiems perdaviau pareiškimą, kad išeinu iš partijos. Kur? Ten, kur mane geriau gins“, - pokalbį su buvusiu partijos nariu atpasakojo A.Matulevičius.

Kad A.Ūsas ieškojo priežasčių suartėti su Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojomis patvirtitina ir buvęs Kauno rajono meras Leonardas Gineika. Anot jo, A.Ūsas labai norėjo susidaraugauti su Tarnybos darbuotojomis, nes esą labai mylėjo vaikus.

Beje, po jam nepalankių publikacijų spaudoje ir televizijoje, A.Ūsas pradėjo puolimą ir prieš jam priešiškai nusiteikusius žurnalistus.

Kaltinimai keturiems žurnalistams

Televizijos gautame A.Ūso žmonos skunde, prašoma šeimą apginti nuo esą jų namą apgulusių laidos „Prieš srovę“ kūrėjų. Anot laidos autorės Audrės Kudabienės, jų laida niekada nefilmavo A.Ūso namų ir jo adresą sužinojo tik iš gauto laiško.

Tai, kad A.Ūsas bando paveikti jam neįtinkančius žurnalistus, jau ne naujiena.Portalo duomenimis, Žurnalistų sąjungos pirmininkui Dainiui Radzevičiui adresuotame, elektroniu paštu atsiųstame laiške, pedofilijos bylos pagrindinis herojus D.Radzevičiaus klausia, kaip jam nuraminti, anot jo, jį nuolat šmeižiančius „pseudožurnalistus“ - Kristupą Krivicką, Rūtą Janutienę, Astą Kuznecovaitę ir Audrę Kudabienę.

Daugiau apie šiuos A.Ūso kaltinimus jam neįtikusiems žurnalistams , skaitykite mūsų portale trečiadienį.


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių