A.Ūsas abejoja N.Venckienės psichine sveikata ir tinkamumu dirbti

Andrius Ūsas savo skunduose dėl esą netinkamo teisėjos Neringos Venckienės elgesio viešai abejoja jos psichine sveikata ir tinkamumu dirbti teisėja.

Skundus nagrinės teismas

A.Ūso skundais dėl N.Venckienės esą netinkamo elgesio užversta Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė pati į šį reikalą kol kas nesikišti. Šie skundai perduoti išnagrinėti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Tik po šio teismo sprendimo, Komisija nuspręs, ar iškelti drausminę bylą N.Venckienei.

Vienintelis įtariamasis pedofilijos byloje A.Ūsas skundų dėl esą netinkamo dabartinės Drąsiaus Kedžio dukters globėjos elgesio yra parašęs šalies Prezidentei Dalei Grybauskaitei, Teisėjų tarybos pirmininkei Laimai Garnelienei, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkui Artūrui Driukui.

„Kreipiuosi į Jus, visuomenės, žiniasklaidos, ir personaliai Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės pripažintas ir nuteistas „neva padaręs“ žiaurų nusikaltimą, kol kas vis dar esantis LIETUVOS RESPUBLIKOS PILIETIS Andrius Ūsas“, - pradeda savo laišką Prezidentei pedofilija įtariamas verslininkas.

Skunde jis aiškina abejojantis, ar Kauno apygardos teismo teisėja gali toliau eiti savo pareigas ir teisti piliečius, kai ji viešai formuoja visuomenės nuomonę, ragina ją nepasitikėti teisėsaugos institucijomis, šmeižia jį, A.Ūsą, ir niekina Lietuvos Konstituciją.

„Manau, kad dirbant tokį atsakingą darbą nevalia viešai reikšti savo įsitikinimų, kad mergaitė, t.y. D.K., buvo prievartauta, nors mergaitės tėvas Drąsius Kedys aiškino, kad jo duktė buvo tvirkinta, kelia pagrįstų abejonių, ar Neringa Venckienė suvokia, ką kalba, ar kos kompetencija yra tinkamai užimti šias pareigas“, - Prezidentei skundžiasi A.Ūsas.

Kaltinimai pažeidus etiką

Dar daugiau argumentų dėl teisėjos etikos pažeidimų, jis pateikia savo skunduose A.Driukui ir L.Garnelienei.

Jo teigimu, viešais savo pasisakymais, daugiausia mūsų portale, N.Venckienė pažeidė mažiausiai septynis Teisėjų etikos kodekso straispnius ar jų punktus - reiškė savo nuomonę, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, menkino kitus asmenis, elgėsi negarbingai, pažemino teisėjo bei teismų vardą ir t.t.

Tiesa, rašydamas skundus, pats A.Ūsas į kai kuriuos Teisėjų drausmės kodekso straipsnius, atrodo, neįsiskaitė.

Prie straipsnio, kuriame teigiama, kad teisėjas turi nereikšti asmeninės nuomonės nagrinėjamose konkrečiose bylose, jis, kaip pavyzdį pateikia N.Venckienės pasisakymus dėl pedofilijos bylos, kurios N.Venckienė nenagrinėja, o kaltindamas ją piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, siekiant paveikti kitų asmenų sprendimus, pateikia citatą iš mūsų portalo, kurioje D.Kedžio dukters globėja piktinasi, jog prieš paskirdami ekspertizę prokurorai apie ją neinformavo nei jos, nei jos vyro.

Tai jie privalėjo padaryti, nes Venckai pedofilijos byloje yra proceso dalyviai - N.Venckienė kaip mergaitės įstatyminė globėja, o jos vyras advokatas Aidas Venckus, kaip paties D.Kedžio ir jo dukters advokatas.

Suabejojo sveikata

Anot A.Ūso, ar teisėja gali eiti savo pareigas jį suabejoti privertė ir jos viešas pasiūlymas A.Ūsui atlikti eksperimentą su savo sūnumi, primokyti jį meluoti taip, kad net ekspertai negalėtų atskirti, kad tai yra melas.

„Aš esu sveiko proto, orientacijos bei nuovokos žmogus ir nesiruošiu luošinti vaiko bei pažeisti įstatymų, skirtingai nei minėta teisėja, kuri kuo toliau, tuo labiau savo veiksmais verčia abejoti jos psichine būsena“, - pedofilija įtariamas verslininkas rašo L.Garnelienei ir A.Driukui.

N.Venckienės psichine sveikata jis suabejoja ir pakartotinai Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkui adresuotame prašyme iškelti teisėjai drausminę bylą.

„Iš sistemingų, neadekvačių esamai situacijai teisėjos N.Venckienės veiksmų bei pasisakymų matyti, kad ji negali suvokti realiai vykstančių ar tik jos fantazijų bei įsitikinimų pasekoje gimusių veikų. Visame šiame procese neabejotinai galima įžvelgti ir tam tikrų ligų požymių, kurių buvimą ar nebuvimą turėtų įvertinti kvalifikuoti medicinos specialistai, tuo labiau, kad teisėja užima atsakingas pareigas ir jos vertinimai bei sprendimai Valstybės vardu gali turėti nepataisomos įtakos daugybės žmonių likimui“, - savo „diagnozę“ jau nustatė A.Ūsas.

Vienintelio pedofilijos bylos įtariamojo teigimu, jis nesuvokia, kodėl yra atsidūręs šių veiksmų epicentre. „Gal todėl, kad esu puolamas teisėjos, pats būdamas paprastas žmogus??? O gal todėl, kad kažkas (neatmetant ir galimybės, kad ir pati teisėja) nori nuslėpti kažkieno įvykdytus nusikaltimus?“, - svaidosi kaltinimais jis.

Esu ne teisėja, o globėja

Pati N.Venckienė sako dėl šių visų kaltinimų esanti visiškai rami. „Aš niekam nenusižengiau. Net Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencija man leidžia viešai reikšti savo mintis, nepriklausomai nuo mano statuso“, - portalui teigė N.Venckienė.

Pasak jos, tai aiškiai parašyta ir šios Konvencijos 10 ir 14 straipsniuose.

„Tuo labiau, kad aš šiuo atveju kalbu ne kaip teisėja, o kaip mergaitės įstatyminė globėja. Beje, kad aš esu teisėja iki pernai spalio 5 dienos nežinojo net buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, kuriai jau buvo išsiųstas ne vienas ir ne du skundai. Visą tą laiką brolis kovojo, tik kaip tėvas, kurio dukra buvo prievartaujama. Apie mano pareigas visi sužinojo tik vėliau“, - sakė dabartinė D.Kedžio dukters globėja.


Šiame straipsnyje: KedysŪsasVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių