A.Ūsą su bylos medžiaga supažindinusi prokurorė buvo neteisi

 

Prokurorė neturėjo teisių leisti susipažinti vieninteliam pedofilijos bylos įtariamam Andriui Ūsui su bylos medžiaga.

Tai pirmadienį konstatavo Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Teismo teigimu, pareigose pažeminta Kauno pedofilijos bylą tyrusi tuometinė Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Rita Čivinskaitė buvo nubausta pagrįstai.

Pirmadienį teismo neviešame posėdyje buvo išnagrinėtas R.Čivinskaitės skundas. Teismas jį atmetė kaip nepagrįstą.

Kaip teigiama teismo pranešime spaudai, šis tyrimas buvo vykdomas pernelyg lėtai, o kai kurie klausimai, pavyzdžiui dėl A.Ūso bendravimo su mergaite, apskritai netirti.

Teismo teigimu, R.Čivinskaitė neturėdama tokios teisės leido A.Ūsui susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Kaip pati R.Čivinskaitė aiškino teisme, A.Ūsas atsisakė duoti parodymus šioje byloje iki jam nebus leista susipažinti su byla. Bylą tyrusi Algimanto Valantino iš pareigų atleista prokurorė Genovaitė Ročienė atsisakė tenkinti šį įtariamojo prašymą, tačiau šiai išvykus į kursus, A.Ūsui tokią teisę suteikė R.Čivinskaitė.

Po atostogų grįžusi G.Ročienė sužinojo, kad šis klausimas buvo išspręstas be jos, A.Ūsas jau susipažino su baudžiamosios bylos medžiaga.

Šis teismo sprendimas dar gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Tuometinio generalinio prokuroro A.Valantino praėjusių metų spalio 30-ąją pareigose pažeminta R.Čivinskaitė teismo keliu siekė išsireikalauti, kad drausminė nuobauda, pažeminimas pareigose, jos atžvilgiu būtų panaikinta.

Generalinės prokuratūros Personalo skyriaus vyriausioji prokurorė Danutės Blažienė, anot BNS, anksčiau yra sakiusi, R.Čivinskaitė, būdama Kauno miesto apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotoja, netinkamai vykdė savo pareigas - nevykdė vyriausiojo prokuroro nurodymų perduoti bylą tirti kvalifikuotam prokurorui, netinkamai nagrinėjo skundus, leido A.Ūsui susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

A.Valantinas spalio 30-ąją skyrė nuobaudas septyniems vadinamąją Kauno pedofilijos bylą tyrusiems prokurorams.

Drąsius Kedys pareiškimą policijai dėl jo dukters tvirkinimo parašė dar užpernai lapkritį, o ikiteisminis tyrimas baigtas šių metų sausio pabaigoje.

Vyras pedofilija kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją A.Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą. Mergaitės motiną bei tetą vyras kaltino sąvadavimu.

Įtarimai vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje pareikšti vieninteliam A.Ūsui - dėl D.Kedžio dukros tvirkinimo. Ją birželio 17 d. turėtų atversti Panevėžio miesto apylinkės teismas.


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių