A.Ūsą jo mirties dieną matęs R.Šimašius pasipasakojo prokurorams

Įtariamąjį pedofilijos byloje Andrių Ūsą jo mirties dieną matęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako, kad apie keturračiu motociklu įtartinai važiavusį vyrą papasakojo prokurorams.

Ministras sako, kad su A.Ūsu galėjo susidurti sekmadienį atsitiktinai, kai automobiliu važiavo iš savo sodybos Trakų rajone, tačiau pabrėžia negalįs garantuoti, kad jo matytas vyras tikrai buvo A.Ūsas.

"Jis važiavo keliu ne tiesiai, taip galėčiau pasakyti. Vien dėl to negalėjau jo aplenkti. Todėl kurį laiką man teko iš lėto važiuoti iš paskos. Paprastai taip, kaip mačiau jį, žmonės nevažinėja. Paskui A.Ūsas pasuko iš kelio ir nuvažiavo į laukus. Daugiau jo nebemačiau", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė R.Šimašius.

Ministras sakė dar pirmadienį apie tai papasakojęs tuomečiam laikinajam generaliniam prokurorui Raimondui Petrauskui.

"Vėliau pas mane atvyko prokuroras ir jam išsamiai viską papasakojau. Šio prokuroro pavardės nepamenu. Jis manęs klausinėjo, kada maždaug mačiau A.Ūsą, ties kuriuo kilometru, ir panašių dalykų", - kalbėjo R.Šimašius.

Šeštadienį istoriją ministras pakomentavo ir savo tinklaraštyje. Jame R.Šimašius rašo, kad sekmadienį apie pietus teko važiuoti iš Butrimonių į savo sodybą, kuri yra už keliolikos kilometrų nuo Butrimonių. Kartu važiavo jo sodybos kaimynas, kurį pakeliui buvo paėmęs pavėžėti iki parduotuvės.

"Maždaug pusiaukelėje prisivijau keturratį motociklą, kurį ketinau aplenkti, tačiau nesiryžau to daryti, nes motociklininkas važiavo vingiuotai, keistai manevravo. Todėl apie porą kilometrų važiavau jam iš paskos, kol jis nusuko į pievą. Tada padidinęs greitį nuvažiavau ir daugiau nei motociklo, nei motociklininko nemačiau", - rašo R.Šimašius.

"Noriu pabrėžti, kad negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad mačiau A.Ūsą, nes vairuotojas buvo su šalmu. Taip pat negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad keturračio vairuotojas buvo girtas", - pabrėžė ministras.

Anot R.Šimašiaus, pirmadienį tik sužinojęs apie A.Ūso mirtį bei tai, kad ji ištiko netoli Butrimonių, jis pasitikrino elektroninės žiniasklaidos priemonėse detales. Pamatęs, kad nufotografuotas keturratis yra toks pats arba labai panašus, kaip ir jo matytasis, R.Šimašius iš karto paskambino laikinai einančiam generalinio prokuroro pareigas R.Petrauskui ir pasakė, ką matė sekmadienį.

"Tą pačią dieną savo darbovietėje priėmiau prokurorą, kuriam daviau detalius parodymus apie visas mano matytas aplinkybes", - teigė R.Šimašius.

Ministras sako, kad pranešdamas apie matytas aplinkybes ir paliudydamas jas prokurorams suvokė, jog šiai informacijai pasirodžius viešumoje nebus išvengta įvairių interpretacijų ir net manipuliavimo.

"Mano liudijimas yra susijęs tik su pilietinės pareigos vykdymu bei įsipareigojimu tiesai, ir nė kiek nėra susijęs su mano asmenine pozicija vykdomų tyrimų atžvilgiu", - rašo R.Šimašius.

Savaitės viduryje prokurorai, remdamiesi ekspertų išvadomis, patvirtino, kad A.Ūsas prieš mirtį iš tiesų buvo neblaivus. Jo kūnas rastas šalia keturračio motociklo kūdroje Alytaus rajone. Prokurorų teigimu, įtariama, kad vyras prigėrė.


Šiame straipsnyje: Ūsasūso žūtisūso

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių