Aukos plėšikai tykojo namo laiptinėje

Trečiadienio rytą Vilniuje, Naujininkų mikrorajone policininkai sulaikė du jaunuolius, vos prieš pusvalandį namo laiptinėje apiplėšusius senyvo amžiaus moterį.

Keistai besielgiančius du jaunuolius Patrulių rinktinės 2-os kuopos pareigūnai pastebėjo apie 10 val.

Neuniformuotiems policininkams nepatiko, kad Brolių gatvėje šalia 19-uoju numeriu pažymėto namo stovintys vyrukai akylai stebi pro šalį einančius pagyvenusius žmones.

Įtarę, kad planuojamas apiplėšimas, pareigūnai, kaip vėliau paaiškėjo, 17-ametį O.B. ir 18 metų sulaukusį A.V. nusprendė pasekti ir pažiūrėti, ką jie toliau darys.

Tačiau, pareigūnams visiškai netikėtai, abu jaunuoliai staiga spruko į minėto namo kiemą. Nors pareigūnai pasileido iš paskos, tačiau šiems pavyko pabėgti.

Maždaug po 25 minučių, Vilniaus apskrities policijos komisariato budėtojai pranešė apie netoliese Šaltkalvių gatvėje įvykdytą nusikaltimą. Garbaus amžiaus moteris policijai pasiskundė, jog 70-u numeriu pažymėto namo laiptinėje ją užpuolė du jauni vyrai ir pagrobė piniginę bei mobiliojo ryšio telefoną.

Abu patruliai iškart įtarė, jog tai gali būti jų stebėtų jaunuolių darbas. Ir neklydo. Šiek tiek pasivaikščioję Šaltkalvių gatve, prie 54-ojo namo jie pamatė abu savo „pažįstamus“.

Nors jaunuoliai bandė sprukti, tačiau buvo sulaikyti. Pas juos rastas iš užpultos moters atimtas telefonas bei pinigai. Nukentėjusioji atpažino, jog tai jos daiktai.

Jaunieji plėšikai apklausai nuvežti į sostinės 2-ąjį policijos komisariatą, o vėliau uždaryti į areštinę. Abu jie prisipažino namo laiptinėje užpuolę ir apiplėšę moterį.

Tai jau ne pirmas panašus nusikaltimas įvykdytas Naujininkuose. Kaip jau rašėme, praėjusio šeštadienio vakarą viename Darbininkų gatvės daugiaaukščių namų, lifte buvo apiplėšta 68 metų moteris.

Apie 15. 25 val. prie į liftą įeinančios moters prišoko du kaukėmis veidus prisidengę vyriškiai. Jie įstūmė moterį į liftą, sumušė ir, atėmę rankinę su visais joje buvusiais daiktais, pabėgo.

Po užpuolimo moteriai prireikė ir medikų pagalbos - jai nustatytas bendras kūno sumušimas.

Policija neatmetama galimybės, kad šiuos du nusikaltimus įvykdė tie patys asmenys.


Šiame straipsnyje: plėšikaisulaikyti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių