„Audi“ automobilyje – per 11 tūkst. cigarečių

Valstybės sienų apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad Lazdijų rinktinės pasieniečiams Kalvarijos savivaldybėje įkliuvo lengvuoju automobiliu gabentas didelis kontrabandinių cigarečių krovinys. Sulaikytas ir, įtariama, su juo susijęs Lenkijos pilietis.

Ketvirtadienį vakare Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai atkreipė dėmesį į vienoje Kalvarijos savivaldybėje esančioje degalinėje stovėjusį lengvąjį automobilį „Audi 80 Avant".

Mašinos salone buvo matyti pakuotės su cigaretėmis. Minėtoje degalinėje VSAT pareigūnai sulaikė 24-erių metų Lenkijos pilietį, siejamą su šiuo kroviniu.

Lazdijų pasieniečiai išsiaiškino, kad automobilyje buvo sukrauti 11 tūkstančių 104 pakeliai cigarečių „Jing Ling". Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Patikrinimo metu mašinos salone, po keleivio pusėje esančiu kojų kilimėliu, VSAT pareigūnai aptiko lenkiškus valstybinius registracijos numerius. Nustatyta, kad jie priklauso šiam „Audi" markės automobiliui. Iš kur gauti sulaikymo metu prie mašinos pritvirtinti valstybiniai numeriai ir kam jie priklauso, Lazdijų pasieniečiai dar aiškinasi.
Lenkijos pilietis dviem paroms uždarytas į areštinę. Sprendžiamas klausimas, ar prašyti teismo leisti suimti užsienietį ilgesniam laikotarpiui.

VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. „Audi" ir kontrabandinės cigaretės laikinai saugomi Lazdijų rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių