Atvertė brolių nužudymo bylą

Paskutinį žodį trijų žmonių nužudymo byloje kaltinamieji pasakė praėjus daugiau nei septyneriems metams po nusikaltimo.

Romas Šimkus ir Maksimas Mitreniukas, kaltinami brolių Rimanto ir Gintauto Žukauskų bei Ričardo Užemecko nužudymu, galėjo sužinoti teisėjų sprendimą dar 2004 metų pabaigoje. Tada byla buvo priartėjusi prie pabaigos. Buvo likę išklausyti, ką pabaigai norėtų pasakyti kaltinamieji, ir sulaukti nuosprendžio.

Tačiau į teismo posėdį neatvyko R.Šimkus. Buvo paskelbta jo paieška. Netruko paaiškėti, kad jis išvyko į Norvegiją ir ten įkliuvo su didžiuliu kiekiu narkotikų. Kol R.Šimkus užsienyje kalėjo, nužudymo bylos Klaipėdoje nagrinėjimas buvo sustabdytas.
Šį rudenį anksčiau laiko norvegų išleistas į laisvę R.Šimkus buvo pargabentas į Lietuvą. Vakar jis ir M.Mitreniukas tarė paskutinį žodį. Abu vyrai tikino esą nekalti ir prašė juos išteisinti.

Teismo sprendimą planuojama skelbti spalio viduryje. Pasak kaltinimo, R.Šimkus nusprendė atsikratyti G.Žukausko, nes, kol vyras kalėjo, paviliojo jo žmoną ir susilaukė su ja vaiko. G.Žukauskas buvo ne kartą pagrasinęs, kad sužinojęs apie žmonos neištikimybę susidoros su ja pačia ir jos meilužiu.

G.Žukausko draugas R.Užemeckas buvo nužudytas tik todėl, kad tądien važinėjo su juo viena mašina. Vyrų kūnai buvo užkasti miške netoli Karklės. Po dienos, manoma, baiminantis keršto, savo namuose nušautas R.Žukauskas.

Broliai buvo laikomi vienais įtakingiausių Klaipėdos nusikalstamo pasaulio vadeivų.
Vakar R.Šimkus ir M. Mitreniukas teisme susitiko po ketverių metų. Vyrai paspaudė vienas kitam ranką. Barzda apžėlęs R.Šimkus atrodė sumenkęs. Nuo fotoreporterių jis dangstėsi žurnalu. Po posėdžio iš salės eidama Žukauskų mama piktai nubloškė sūnų skriaudikui nuo veido žurnalą. R.Šimkus neišdrįso jai pasakyti nieko pikto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių