Atlikėjui A.Rimiškiui palikta galioti bausmė už vairavimą išgėrus

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas atmetė administracinėn atsakomybėn patraukto atlikėjo Andriaus Rimiškio apeliacinį skundą žemesnio teismo nutarties, kuriuo už transporto priemonės vairavimą neblaiviam ir Kelių eismo taisyklių pažeidimą jam paskirta 2,5 tūkst. litų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas dvejiems metams ir 6 mėnesiams.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis neskundžiama, pranešė teismas.

Apeliantas aukštesniajam teismui nurodė, kad apylinkės teismas, pripažindamas jį kaltu, neišsamiai ir neteisingai įvertino byloje surinktus įrodymus, pažeidė lygiateisiškumo principą, vertino tik apeliantą kaltinančius, o ne teisinančius įrodymus. A.Rimiškis prašė panaikinti apylinkės teismo nutarimą ir administracinę bylą nutraukti.

Klaipėdos apygardos teismas nutartyje pažymėjo, kad apeliantui nepriimtinos apylinkės teismo išvados dėl įrodymų vertinimo, faktinių aplinkybių nustatymo savaime negali būti laikomos prieštaraujančiomis įstatymui.

Teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismo procesinis sprendimas priimtas išsamiai ir tinkamai ištyrus visas bylos aplinkybes, vadovaujantis įstatymu ir teisine sąmone bei teisingumo ir protingumo kriterijais.

A.Rimiškiui yra paskirta didesnė už minimalią administracinė nuobauda, numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Dainininkas šiemet balandžio 15 dieną kelyje Šiauliai – Palanga, vairavo automobilį būdamas neblaivus, jam nustatytas vidutinis neblaivumo laipsnis - 1,89 promilės.

Pažeidėjas dėl padaryto pažeidimo kaltės nepripažino, paaiškino, kad automobilį vairavo kitas asmuo, ir prašė jo atžvilgiu nutraukti administracinio teisės pažeidimo bylą.

Žemesnės intancijos teismas nutarimą priėmė atsižvelgęs į faktines aplinkybes - teisės pažeidimo protokolą, pareigūnų tarnybinius pranešimus, liudytojų parodymus, alkoholio kiekio matuoklio parodymus, taip pat į pažeidėjo asmenybę. Jis anksčiau baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, taip pat ir už automobilio vairavimą neblaiviam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasirodo

pasirodo portretas
pavarde pakeite....deja geda

vien tik už

vien tik už portretas
išradingumą SĖDĖJAU KITAM ANT KELIŲ galima bausmę primažint , visi mėgstam bajerį

labai nerimauju

labai nerimauju portretas
Andrius visada buvo šaunus, atsakingas vyras, turi gražią šeimą, bet kas žino, ar pastarųjų metų nesėkmės versle, teismai, nepalaužė mūsų ąžuolo?Neramu. Andriau, neskandink problemų alkoholyje, tai kelias į niekur.Linkiu stiprybės ir susiimk.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių