Atleistas už turto pasisavinimą ir piktnaudžiavimą nuteistas antstolis

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius penktadienį iš pareigų atleido antstolį Aleksandrą Christenoką, kuris teismo pripažintas kaltu dėl turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, apgaulingai tvarkytos buhalterinės apskaitos.

Pagal teismo nuosprendį, jam uždrausta dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Pasak Teisingumo ministerijos pranešimo, A.Christenoko finansinės veiklos pažeidimus ministerija nustatė 2009 metų pabaigoje atlikdama šio antstolio veiklos eilinį patikrinimą. Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad A.Christenokas aplaidžiai tvarkė depozitinės sąskaitos apskaitą, netinkamai skirstė išieškotas lėšas, be to jas neteisėtai naudojo asmeniniams tikslams.

Gavęs šią informaciją, teisingumo ministras sustabdė antstolio įgaliojimus ir kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas pripažino antstolį kaltu ir nuteisti jį laisvės atėmimu 1 metams 3 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant metams. Jam taip pat paskirtas įpareigojimas be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms. Taip pat šiam antstoliui buvo uždrausta ir dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Antstolis šį nuosprendį skundė Vilniaus apygardos teismui, tačiau jį apsvarstęs teismas paliko galioti ankstesnį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo nuosprendį.

A.Christenokas dirbo Druskininkų miesto, Varėnos ir Šalčininkų rajonų apylinkių teismų veiklos teritorijose. Jo vykdytas bylas šiuo metu administruoja Druskininkų antstolė Janė Jakimavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių