Artimieji galvoja radę vietą, kur buvo kalintas D.Kedys

Drąsiaus Kedžio artimieji spėja radę vietą, kur galbūt iki mirties buvo kalinamas D.Kedys. Joje rastus įkalčius ir kraujo pėdsakus jie perdavė tirti ekspertams. „Tik po tyrimų paaiškės, ar kažką atradome, ar ne, dabar galime tik spėlioti“, - portalui 1diena.lt sakė D.Kedžio pusbrolis Tadas Skučas.

Nurodė ekstrasensė

Vietą, kur galimai galėjo būti kalintas D.Kedys, artmiesiems nurodė viena Vilniaus ekstrasensė. Moteris ją aplankiusias vizijas kruopščiai užrašydavo ant popieriaus lapo ir per taip vadinamųjų Garliavos įvykių įkarštį, kai susirinkę žmonės neleido įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio nutarties skubiai mergaitę grąžinti jos motinai Laimutei Stankūnaitei, perdavė savo užrašus D.Kedžio krikštamotei Audronei Skučienei.

„Iš pradžių į juos nelabai kreipėme dėmesio, pavartėme ir padėjome, tačiau, kai buvo paskelbtos tokios keistos D.Kedžio mirties ekspertizių išvados, pradėjome šiuos užrašus studijuoti atidžiau“, - portalui pasakojo A.Skučienė.

Keliuose vietomis itin sunkiai įskaitomuose ekstrasensės užrašuose yra minimi keli vardai žmonių, kurie galimai prisidėjo prie D.Kedžio sulaikymo pernai spalio 5 d. ir jo įkalinimo bei nužudymo, o viename jų paminėta ir vieta, kur vyras buvo laikomas.

Ekstrasensė nurodė: senas apleistas pastatas, galbūt buvusios kareivinės, skalbinių virvė, šone - žemių krūva, rūsys, kuriame ant sienų iki šiol likę kraujo pėdsakų...

„Tadas pradėjo šiuos užrašus studijuoti ir važinėti po apylinkes, ieškodamas daugmaž panašios vietos“, - kalbėjo A.Skučienė.

Apleistas bunkeris

Po kurio laiko nesėkmingų paieškų, tokia vieta buvo rasta. „Viskas kaip parašyta, apleistas pastatas, skalbinių virvė, krūva žemių“, - prisimena jau vėliau į šią vietą giminaičių atvežta dabartinė D.Kedžio dukters globėja Neringa Venckienė.

Įvairių ekstrasensų teikiama informacija netikinti moteris, teigia, jog šįkart ši vieta sudomino ir ją. Aplink miškas, Kauno marios nuo šios vietos yra tik už kokio puskilometrio, o nuo Šlienavos, kur balandžio 17-ąją buvo rastas negyvo D.Kedžio kūnas – vos du-trys kilometrai.

„Einant tiesiai mišku nuo šio bunkerio iki vietos, kur buvo rastas D.Kedys galima nueiti per pusvalandį“, - sako ir apleistus pastatus suradęs T.Skučas.

Įlindę į pastatų vidų, D.Kedžio artimieji kiek pavaikščioję rado maždaug 50 kvadratinių metrų dydžio rūsį. Labiausiai juos nustebino tai, kad aplinkinės patalpos verste užverstos šiukšlėmis, o ši patalpa kuo švariausia, lyg ką tik iššluota. „Radome net šepečio šerių“, - pasakojo N.Venckienė.

Nustebino žvakės ir gėlės

Vis dėlto, matyti, kad šioje vietoje kažkieno gyventa. Sienų pakampėse pristatyta nedidelių žvakučių, jos užkeltos ir ant sienos atbrailos. Viename kampe prie metalinio strypo virvėmis pritvirtintas medinis pagalys. „Nors viskas idealiai sutvarkyta, lyg gero šeimininko kieme, pakampėse ir plyšiuose radome nuorūkų, kitokių daiktų. Visus juos susirinkome ir davėme ištirti“, - pasakojo T.Skučas.

Kaip ekstrasensė ir sakė, D.Kedžio artimieji ant pastato sienų ir grindų rado žymių, panašių į kraujo dėmes. Jų pavyzdžiai taip pat paimti ir perduoti DNR tyrimams. Jie turėtų parodyti, ar šios dėmės tikrai kraujo, o jei taip, ar tai D.Kedžio kraujas.

Įtartinas patalpas radę artimieji abejoja, ar jose kas nors galėjo gyventi savo valia. Rūsyje labai šalta ir drėgna. „Bet užtai čia gali rėkti, kiek nori, niekas neišgirs“, - sakė T.Skučas.

D.Kedžio artimiuosius taip pat nustebino gėlės – šeši vazonėliai su violetinių spalvų gėlėmis pastatyti prie pat įėjimo į apleistą pastatą. Jos pasodintos ir šalia pastato sienos. „Toks įspūdis, kad kažkas žinojo, jog čia slėptas D.Kedys. Kitaip šitai sunku paaiškinti“, - sakė D.Kedžio artimieji.

Ruošiasi ekshumacijai

D.Kedžio artimieji, net ir gavę oficialias ekspertų išvadas dėl vyro mirties, neabejoja, kad jis buvo nužudytas. Pasak N.Venckienės, jie iš prokuratūros gautas išvadas yra perdavę nepriklausomiems ekspertams.

„Mes esame teisininkai, ne medikai, todėl perdavėme išvadas specialistams, kad šie susipažinę pateiktų mums išvadas. Gavę jas greičiausiai prašysime prokuratūros leisti ekshumuoti brolio kūną. Mes nenurimsime, kol nesužinosime teisybės“, - sakė D.Kedžio sesuo.

Kol kūnas neekshumuotas, D.Kedžio kapą Jonučių kapinėse kiekvieną naktį saugo tie patys žmonės, kurie nuo gegužės vidurio nebesitraukia nuo Kedžių ir Venckų namų Garliavoje. Saugoti kapą buvo nuspręsta po vieno nemalonaus incidento – atvažiavusiems į kapines D.Kedžio tėvams sargė papasakojo, kad pas ją buvo užsukęs nepažįstamas vyras, kuris uždavinėjo gana keistus klausimus. Prisistatęs D.Kedžio pusbroliu jis paprašė parodyti, kur vyras yra palaidotas, o po to pasiteiravo, ar kapinių vartai naktį rakinami.

Išgirdęs neigiamą atsakymą, vyras nuėjo. D.Kedžio mama Laimutė Kedienė teigia, jog visi pusbroliai žino, kur palaidotas vyras, o jei kuris ir nežino, atvažiuotų paklaustų šeimos, o ne klausinėtų svetimų žmonių.

Atidžiau prižiūrėti D.Kedžio kapą paprašyta ir kapinių sargės. Pamačiusi prie jo naktį įtartinus žmones ji iškart kviečia policijos pareigūnus.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių