Arklys traukė vežimą su šimtatūkstantinės vertės kontrabanda

Šalčininkų rajone pasieniečiai, talkinami kartu patruliavusių karių, sulaikė retai pasitaikančiu būdu gabentą didelį kontrabandinių rūkalų krovinį - 60 dėžių cigarečių buvo sukrauta į arklio tempiamą vežimą.

Pasieniečiams įkliuvo ir trys krovinį lydėję Vilniaus miesto bei rajono gyventojai, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį apie 4 val. 30 min. Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos patruliai kartu su kariais Šalčininkų rajono Paūdrionių kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo arklio traukiamą vežimą.

Kariai su pasieniečiais patruliavo kartu, nes šią savaitę Lietuvos pasienyje su Baltarusija vyksta dešimties dienų trukmės pratybos „Priedanga 2011“. Jų metu tikrinama VSAT ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų sąveika bei pasirengimas kartu vykdyti valstybės sienos apsaugą ekstremalių situacijų metu.

Visiškoje tamsoje šalia kinkinio ėjo trys asmenys. Vežimas ir žmonės atviroje vietovėje į Lietuvos gilumą judėjo lauko keliuku. Nuo sienos linijos jie buvo spėję nutolti apie 50 metrų.

Išvydę iš tamsos išnirusius pareigūnus vežimo palydovai nepakluso jų nurodymui sustoti ir bandė bėgti. Vieną vyrą pasieniečiai sulaikė iškart. Kitus du bėglius lauku ir šalia esančiame miškelyje teko pasivaikyti kiek ilgiau, tačiau juos irgi pavyko sulaikyti.

Prasidėjus gaudynėms vežimą tempiantis arklys sustojo ir kantriai laukė, kol bus sugaudyti jį į kontrabandos gabenimo istoriją įtraukę vyrai. Šie pasirodė esantys 20-metis ir 30-metis Vilniaus rajono gyventojai bei 23-ejų vilnietis.

Paaiškėjo, kad vežimu gabentas didelis kontrabandinių cigarečių krovinys - 60 dėžių, iš viso 30 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką šio krovinio vertė yra apie 218 tūkst. litų.

Jo permetimas per sieną su Baltarusija, manoma, vyko žaibiškai. VSAT pareigūnai aptiko per sieną vedančius pėdsakus - cigarečių dėžės buvo staigiai sumestos iš Baltarusijos ir sukrautos į vežimą.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo ir kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytųjų trijulę pasieniečiai uždarė į areštinę.

Arklį pasieniečiai perdavė laikinai saugoti vietiniam ūkininkui. Nustatinėjama, kas yra gyvulio savininkas.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mitka

Mitka portretas
Kiek arklys gaus......

9Dangus

9Dangus portretas
dabar arkli nušaus ir i dešras.....

D

D portretas
pakiso arkli i mesa eis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių