Arabų šeichams merginas parūpinusi modelių namų vadovė sės už grotų

Modelių agentūros „Harmonijos pasaulis“ direktorė Daiva Mondeikienė už pelnymąsi iš nepilnamečių merginų prostitucijos už grotų praleis 3 metus, o jos sesuo Nadiežda Nitiuk – 2 metus ir 3 mėnesius. Taip ketvirtadienį paskelbė Lietuvos apeliacinis teismas, už padarytus nusikaltimus seseris nusprendęs išsiųsti į Panevėžio pataisos namus.

Tuo metu modelių agentūroje dirbusiai garsaus dainininko Česlovo Gabalio žmonai Editai Gabalienei už grotų sėsti neteks – moteriai skirta metų ir trijų mėnesių laisvės apribojimo bausmė. Teismas nusprendė, kad jai nebereikės 150 val. nemokamai prižiūrėti senelius – šį įpareigojimą E. Gabalienei buvo skyręs Vilniaus apygardos teismas.

Baudžiamąją bylą apeliacine tvarka išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija iš dalies pakeitė nuteistosioms paskelbtą Vilniaus apygardos teismo nuosprendį ir konstatavo, kad nuteistųjų padarytos nusikalstamos veikos buvo tęstinės, todėl joms šiek tiek sušvelnėjo bausmės.

Kadangi Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo, D. Mondeikienė ir N. Nitiuk artimiausiu metu turėtų sulaukti pataisos inspekcijos kvietimo atvykti į įkalinimo įstaigą. Joms ilgą laiką buvo pavykę išvengti įkalinimo – prisidengusios medikais seserys vilkino teismo procesą.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendį skundusios nuteistosios D. Mondeikienė, N. Nitiuk ir E. Gabalienė prašė panaikinti apkaltinamąjį žemesnės instancijos teismo nuosprendį ir jas išteisinti.

E. Gabalienė skunde nurodė, kad nukentėjusiomis pripažintos merginos net nesiekė tokio statuso byloje – esą nė viena jų neturėjo pretenzijų jas į JAE vežusios modelių agentūros darbuotojoms.

„Liudytojos buvo įvardytos kaip prostitutės ir tai jas žeidžia“, – skunde pažymėjo nuteista dainininko sutuoktinė.

D. Mondeikienė ir jos sesuo N. Nitiuk apeliaciniuose skunduose aiškino, kad pirmosios instancijos teismas buvo šališkas, o ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai – neobjektyvūs. Be to, nuteistosios piktinosi, kad pareigūnai nesurado ir neapklausė arabų šeichų, kurie savo vakarėliuose pasinaudojo manekenėmis iš Lietuvos.

Bandydama įrodyti, kad modelių agentūra „Harmonijos pasaulis“ užsiėmė tik manekenių paieška ir jos esą siūlė tik perspektyvų darbą šou pasaulyje, D. Mondeikienė teismo paprašė iškviesti arabų šeichų vadybininkus iš Didžiosios Britanijos ir Libano.

Daug dėmesio seserys savo skunduose skyrė buvusiai savo partnerei – Julijai Tislenko, kuri sutiko bendradarbiauti su pareigūnais ir padėjo atskleisti nusikalstamas veikas. Buvusi modelių agentūros darbuotoja buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau jai buvo skirta baudžiamojo poveikio priemonė – nurodyta nemokamai išdirbti 80 val. senelių prieglaudos įstaigoje.

D. Mondeikienė ir N. Nitiuk tikino, kad J. Tislenko taip pat buvo įkūrusi modelių agentūrą, kuri irgi merginas vežė šeichams į JAE.

Teismas iš nuteistųjų konfiskavo 300 tūkst. Lt

Vilniaus apygardos teismas yra nustatęs, kad „Harmonijos pasaulio“ darbuotojai 2001-2005 metais į prostituciją įtraukė apie 20 merginų (dalis jų buvo nepilnametės). Turtingiems vyrams lietuvaitės seksualinių paslaugų vykdavo teikti į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Monaką, Seišelių salas.

Teismas taip pat nusprendė iš D. Mondeikienės konfiskuoti daugiau kaip 257 tūkst., iš N. Nitiuk – 38 tūkst., o iš J. Tislenko – 11 tūkst. Lt, kuriuos jos gavo iš nusikalstamos veikos.

Prokuratūros kaltinamajame akte buvo nurodyta, kad patiklios merginos buvo įtrauktos į prostituciją ir pelnėsi iš jų prostitucijos gaudamos už tai atlygį.

Prostitucijos veiklą organizavo D. Mondeikienė – klaipėdietė skirstė užduotis savo darbuotojoms.

E. Gabalienė buvo kaltinama palaikiusi ryšius su užsakovais – rašydavo jiems elektroninius laiškus, siųsdavo merginų nuotraukas, perduodavo jų asmens duomenis, atrinkinėjo pačias merginas.

J. Tislenko ir N. Nitiuk buvo kaltinamos organizavusios merginų keliones, tikrindavusios jų sveikatą, įtikinėdavusios merginas verstis prostitucija.

Iš pradžių prokurorai buvo pradėję tyrimą dėl prekybos žmonėmis, tačiau vėliau buvo nustatyta, kad merginos prostitutėmis sutiko dirbti, prieš jas nebuvo vartojama prievarta.

Krepšininko sutuoktinė į JAE vyko du kartus

Bylą nagrinėjant teisme buvo apklaustos ir merginos, vykusios į JAE – čia jos buvo priverstos linksminti arabų šeichus. Viena liudytojų – dabar jau buvusio garsaus Vilniaus krepšininko sutuoktinė.

Moteris teisme pasakojo, kad į JAE vyko du kartus – jai buvo pasiūlyta dalyvauti fotosesijose. Liudytoja teigė, kad visas merginas JAE pasitikdavo vairuotojas, kuris jas nuveždavo ir apgyvendindavo privačiame name.

„Buvo suorganizuota tik viena fotosesija, tačiau manęs jai neatsirinko, – kalbėjo dabar jau buvusio krepšininko sutuoktinė. – Buvo suorganizuoti keli vakarėliai, į kuriuos nuveždavo vairuotojas, jie vykdavo privačiame name. Mane šeichas buvo pasikvietęs pabendrauti, aprodė namą, tačiau jokių pasiūlymų teikti seksualines paslaugas negavau, o prieš išvykstant į Lietuvą man buvo sumokėtas žadėtas atlygis – 500 JAV dolerių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
tokioms vieta kalejime, bet kaip moterims nereikia taip baisiai.

Algis

Algis portretas
Lietuvoj mergaiciu svajone but modeliais vietoj to kad gaut gera issilavinima ir but nepriklausomom. Vertybes ne tokios kaip normaliam Vakaru pasaulyje.

o kur

o kur portretas
tas kazkoks narys , išsisuko
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių