Ar E.Kusaitė mokės baudą už prokuroro įžeidimą, paaiškės po 2 savaičių

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pirmadienį išnagrinėjo klaipėdietės Eglės Kusaitės skundą, kuriame ji ginčija paskirtą baudą dėl prokuroro Justo Lauciaus įžeidimo.

Kasacinį skundą rašytine tvarka išnagrinėjęs Aukščiausiasis Teismas sprendimą paskelbs sausio 22 dieną,  irmadienį sakė teismo atstovė spaudai Rūta Bučinskaitė.

Dėl rengimosi įvykdyti teroro aktą Rusijoje teisiama klaipėdietė prašo panaikinti jai nepalankų apkaltinamąjį nuosprendį, patvirtintą apeliacinės instancijos teisme, ir bylą nutraukti.

Ji teigia, kad žurnalistams pasakytus žodžius, esą prokurorai „yra nusikaltėliai“, reikia vertinti ne kaip asmeninius įžeidimus, o kaip požiūrį į baudžiamąją bylą dėl terorizmo.

Mergina taip pat aiškina, kad byloje turėjo būti atlikta lingvistinė ekspertizė, pabrėžia, kad žodžius pasakė būdama susijaudinusi per teismo posėždio pertrauką ir nenorėjo tyčia įžeisti ir pažeminti.

Už prokuroro J.Lauciaus įžeidimą E.Kusaitė buvo nuteista 1300 litų bauda. Šį Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nuosprendį patvirtino ir Vilniaus apygardos teismas.

Dar vienoje byloje E.Kusaitė yra pripažinta kalta ir nutesta 7800 litų bauda dėl grasinimo prokurorui, kai nusiuntė jam trumpąją žinutę, kurioje prokuroras vadintas „išgama, neturintis jokių dvasinių vertybių“, esą „seni pažįstami nepaliks“.

Byla dėl E.Kusaitės rengimosi įvykdyti teroro aktą Rusijoje dar nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių