Ant teisėjų stalo – viena didžiausių kontrabandos bylų

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė perdavusi teismui bylą, kurioje 10 asmenų, tarp jų Vilius Karalius, kaltinami sukūrę Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijos ir Vokietijos veikusį nusikalstamą susivienijimą ir organizavę bendros daugiau nei 7 mln. litų vertės cigarečių kontrabandą.

Tai viena didžiausių Lietuvoje ištirtų kontrabandos bylų.

Prokuratūros pranešime nurodoma, kad cigaretės 2009-2010 metais buvo atvežamos į Lietuvą iš Baltarusijos ir gabenamos iš Lietuvos į Vokietiją per Lenkiją.

Prokurorai nustatė, kad nusikaltėliai kyšiams muitinės pareigūnams skyrė 80 tūkst. eurų (276 tūkst. 224 litų).

„Vilniaus teritorinė muitinė dėl šiais nusikaltimais Lietuvos valstybei padarytos žalos byloje yra pateikusi beveik 7 mln. litų ieškinį. Už tokią sumą apribotos nuosavybės teisės į kaltinamųjų turtą“, - pranešė prokuratūra.

Tarp bylos įtariamųjų yra ir muitininkų.

Bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras teismui jau yra perdavęs iš šios bylos išskirtas šešias bylas, kuriose 15 asmenų už organizuotose grupėse su šioje byloje įtariamais nusikalstamo susivienijimo nariais padarytą cigarečių kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis jau nuteisti.

Iš viso Lietuvos valstybei iš kaltininkų šiose bylose jau priteista civilinių ieškinių už daugiau nei 20 mln. litų. Kartu su šia byla tiriamos ir perduodamos teisminiam nagrinėjimui bylos dėl nusikalstamo kaltininkų ir jų šeimos narių praturtėjimo.

Viena tokių bylų - šiuo metu Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme nagrinėjama neteisėto praturtėjimo byla, kurioje 28-erių metų vilnietis, V.Karaliaus sūnus Edgaras Karalius dirbantis advokato padėjėju, įtariamas neteisėtu praturtėjimu.

Įtariama, kad jo daugiau nei 7 mln. 150 tūkst. litų vertės turimas turtas - 6 mln. 400 tūkstančių litų kainuojantis namas ir 20 arų žemės sklypas Svajonių g., Vilniuje, 700 tūkst. litų vertės negyvenamas patalpos sostinės centre, automobilis „Mercedes Benz C220“, pirktas už 50 tūkst. litų - negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Buvęs kelių policininkas V.Karalius į laisvę išėjo 2010-ųjų gegužę. 2009 metų pabaigoje jis su bendrininkais buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamo susivienijimo ir kontrabandos tinklo organizavimo.

V.Karaliui teismas tuomet skyrė subendrintą galutinę 2 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose. Neatlikęs visos bausmės jis išėjo į laisvę. Įtarus jį naujais nusikaltimais dėl kontrabandos, vyras vėl buvo suimtas ir dabar kalėjime laukia teismo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
ir privalo dirbti mūsų spec. tarnybos, policija, prokurorai, sveikintina labai

Faras

Faras portretas
Sie yra vargsai palyginus su Gariunu zudu, kuris pernai ikliuvo jau antra karta su milijardinemis kontrabandos sumomis. Sako teis antra karta. Pirma nenuteise.

vanga

vanga portretas
Uz nusikalstamo susivienijimo organizavima ir kontrabanda-2,5metu ,tai ko nedirbti toliau? Ima juokas is tokios teise-saugos(ka gi saugancios, ar jums dar neaisku?)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių