Anglijoje nufilmuoti labdarą vogę lietuviai

Didžiojoje Britanijoje nufilmuota, kaip vienos stambiausių Jungtinėje Karalystėje kovos su krūties vėžiu labdaros organizacijų „Breakthrough“ darbuotojais apsimetę lietuviai renka labdarą. Jau pradėtas tyrimas, praneša BBC naujienų taryba.

Viena televizija nufilmavo apsimetėlių labdaros rinkėjų grupę ir vėliau išsiaiškino, kad organizacija „Breakthrough“ labdaros negavo. Organizacijos atstovams buvo parodyta nufilmuota medžiaga ir jie konstatavo, kad labdara buvo vagiama. Nusikaltimo įrodymai buvo perduoti policijai.

Vaizdo medžiagoje girdėti, kaip Žydrūnu pasivadinęs vyras sako, kad dirba Londono labdaros organizacijoje ir visi surinkti daiktai bus nugabenti į Lietuvą. Savo darbdavio adreso lietuvis nenurodė.

Patikrinus Žydrūno paliktą telefono numerį buvo nustatyta, kad tai numeris iš reklaminio skelbimo viename lietuviškame tinklalapyje. Skelbime sakoma, kad ieškoma labdaros rinkėjų.

Peržiūrėję įrašą „Breakthrough“ atstovai sakė: „Žmonės mano, kad aukoja pinigus ir drabužius, kurie bus perduoti organizacijai „Breakthrough“. Tačiau taip nėra, tai vagystė. Žema, kai vagiama iš labdaros organizacijos.“

Britanijoje drabužių surinkėjai gauna iš savivaldybių leidimus ir surinktus drabužius labdaros organizacijoms perleidžia už 50–100 svarų sterlingų už toną. Tą toną pardavus būtų galima gauti 700 svarų sterlingų.


Šiame straipsnyje: Didžioji Britanijalabdara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių