Alytiškis gabeno 5,3 kg kvaišalų

Druskininkų miesto apylinkės teismas dešimčiai parų leido suimti vyrą, per valstybės sieną kontrabandos būdu gabenusį, manoma, 700 tūkstančių litų vertą narkotinių medžiagų siuntą.

Valstybės sienų apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad šeštadienį prie sienos su Baltarusija įkliuvo daugiau kaip penkis kilogramus narkotinių medžiagų vežęs Lietuvos pilietis. Jis sulaikytas specialios VSAT ir policijos pareigūnų operacijos metu.

Lengvąjį automobilį „Audi 100", kurį vairavo 50 metų Alytaus gyventojas, VSAT Varėnos rinktinės operatyvininkai ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai sustabdė Raigardo pasienio kontrolės punkte. Transporto priemonė į Lietuvos teritoriją ką tik buvo įvažiavusi iš Baltarusijos.

Patikros metu sunkiai prieinamoje mašinos vietoje, ties galine ašimi, pasieniečiai aptiko slėptuvę, kurioje rasti septyni polietileniniai paketai. Juose rasti 5,3 kg baltos spalvos gumuliuotos trupios masės. Pirminiais duomenimis, tai gali būti heroinas.

Kvaišalai buvo kruopščiai apvynioti keliais polietileno sluoksniais, tarp kurių priberta maltos aitriosios paprikos. Manoma, kad taip tikėtasi suklaidinti tarnybinį šunį, jei jis būtų panaudotas mašinos apieškai.

Tiksli rastųjų kvaišalų sudėtis ir grynumas paaiškės po ekspertų išvadų. Pirminiais duomenimis, toks kiekis kvaišalų nelegalioje rinkoje gali būti vertas maždaug 700 tūkstančių litų.

Automobilis ir radinys laikinai saugomi Varėnos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos gabenimo.

Mašiną vairavęs alytiškis dviem paroms buvo uždarytas į areštinę. Pirmadienį Druskininkų rajono apylinkės teismas vyrą leido suimti dešimčiai parų.

Vyksta tolesnis įvykio tyrimas.


Šiame straipsnyje: narkotikaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių