Alytiškė tikėjosi pasisavinti beveik 70 tūkst. litų „Sodros“ lėšų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) kartu su Alytaus apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo užvaldyti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (Sodra“) biudžeto lėšų už beveik 70 tūkst. litų.

Alytuje veikiančios bendrovės direktorei J.P. pareikštas įtarimas padarius nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 300 straipsnio 3 dalyje (Dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu) ir pasikėsinus padaryti nusikaltimą, numatytą 182 straipsnio 2 dalyje (Sukčiavimas).

Tyrimo metu nustatyta, kad viena Alytaus bendrovė, vykdydama Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų prevencijos priemonės finansavimo ir įgyvendinimo sutartį, pasirašytą su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, turėjo organizuoti mokymus darbo saugos klausimais Lietuvos pietų regiono įmonėms.

Nors jokie mokymai organizuoti nebuvo, bendrovės direktorė J.P. suklastojo dokumentus apie neva įvykdytus įsipareigojimus (mokėjimo prašymą, kuriame įrašė melagingas žinias apie sutarties vykdymo laikotarpiu planuojamas panaudoti „Sodros“ biudžeto ir panaudotas savo įmonės lėšas, prie mokėjimo prašymo pridėjo suklastotus tikrus dokumentus: įsakymus su juose įrašytomis melagingomis žiniomis apie įgyvendinant projektą patirtas administracines išlaidas, darbuotojų darbo laiko paskirstymą, automobilio naudojimą ir kuro išlaidas, darbo laiko apskaitos žiniaraščius, atliktų apklausų suvestines, autorines kūrinio užsakymo sutartis ir kitus dokumentus).

Šiuos suklastotus dokumentus ji pateikė nepriklausomai audito bendrovei, Valstybinei darbo inspekcijai ir „Sodrai“.

Nusikaltimas baigtas nebuvo dėl nuo įtariamosios valios nepriklausančių aplinkybių - pareigūnai laiku informavo „Sodrą“ ir ši prašomų lėšų bendrovei neišmokėjo. Taip buvo užkirstas kelias pasisavinti beveik 70 tūkst. litų „Sodros“ lėšų.

 


Šiame straipsnyje: FNTTAlytusSodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių