Alytaus pataisos namuose tiriama, ar nebuvo pasmaugtas nuteistasis

Penktadienio naktį Alytaus pataisos namuose mirė nuteistasis, pradėtas tyrimas dėl nužudymo.

Pasak Policijos departamento, kameroje negyvas rastas už plėšimą teistas 1989 metais gimęs P.I., ant jo kaklo buvo smaugimo žymių.

Apie 2 val. nakties Alytaus pataisos namų baudos izoliatoriaus kameroje esantys nuteistieji pakvietė budinčius apsaugos ir priežiūros pareigūnus ir informavo, kad vienam iš kameroje esančių nuteistųjų reikalinga medicininė pagalba, pranešė Kalėjimų departamentas (KD).

Įvertinę situaciją, prižiūrėtojai nedelsiant pradėjo gaivinti nuteistąjį - atliko dirbtinį kvėpavimą, informavo pataisos namų direktoriaus budintį padėjėją ir Sveikatos priežiūros tarnybos darbuotojus. Skubiai buvo iškviesti medikai iš Alytaus apskrities ligoninės.

Nepaisant bendrų pareigūnų ir medikų pastangų, nuteistojo atgaivinti nepavyko, nurodoma KD pranešime.

Apie įvykį informuota Kauno apygardos prokuratūra, Alytaus rajono apylinkės prokuratūra ir Kalėjimų departamentas. Alytaus pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nužudymą.

Kalėjimų departamento direktoriaus nurodymu sudaryta tyrimo grupė dėl tarnybos, nuteistųjų priežiūros ir apsaugos organizavimo Alytaus pataisos namuose įvertinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mažėja

Mažėja portretas
Nėra čia ką aiškintis.reikia džiaugtis,kad vienu plėšiku bus mažiau.

as

as portretas
prisiskolina ir bega i baudos izoliatoriu galvodami,kad pasisleps
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių