„Alfuko“ gaujos nariai - teisiamųjų suole

Kauno apygardos teisme 10 nusikalstamo pasaulio atstovų. Slaptos narkotikų laboratorijos įkūrėjai prieš teismą atsakys už narkotikų gamybą ir platinimą. 

„Alfuko“ gaujos nariai kartu su vadeiva Alfonsu Želviu  kaltinami  nusikalstamo susivienijimo organizavimu, neteisėtu disponavimu dideliu ar labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, įrenginių narkotinėms ar psichotropinėms medžiagoms gaminti gaminimu arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų gamybos technologijų ar instrukcijų rengimu. 

Alytaus rajone įrengtoje slaptoje laboratorijoje pareigūnai aptiko narkotikų fabrikėlį, kuriame rasta 100 kilogramų metamfetamino, kainuojančio apie 2 milijonus litų.

Per operaciją buvo sulaikyti įtariamieji. Tarp jų – ir šio nusikalstamo verslo sumanytojai.

Metamfetamino gamybos laboratorija buvo įrengta sodybos ūkinio pastato trijose patalpose. Vienoje kvaišalai buvo kristalizuojami, kitoje gryninami, o trečioje – džiovinami. 

Kaip įtariama, pelningam verslui vadovavo Alfonsas Želvys ir Arūnas Karčiauskas. 

Tuometinėmis kainomis, kilogramas metamfetamino juodosios rinkos didmeninėje prekyboje kainavo apie 7 tūkstančius litų. Pareigūnų duomenimis, slaptoje laboratorijoje per 5 valandas pavykdavo išgauti 50 kilogramų. 

Skaičiuojama, kad per pusdienį gamintojai uždirbdavo arti pusės milijono litų. Įtariama, kad pelningas verslas liejosi tris metus. 

Kauno apygardos teismas šią didelės apimties bylą pradės nagrinėti spalio mėnesį. Jau dabar aišku, kad kaltinamieji pasinaudos įstatymo jiems suteikta teise, savo parodymus teisme išsakyti tik po liudytojų ir filmuotos bei garso medžiagos peržiūros. 

Keturi kaltinamieji teismo laukia laisvėje, šeši – sulaikyti. Tarp sulaikytų vadinamieji vadeivos Alfonsas Želvys ir Arūnas Karčiauskas.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių