Airijoje dviem lietuviams panaikinti kaltinimai žmogžudyste

Airijoje dviem lietuviams panaikinti kaltinimai dėl 30-metės moters nužudymo Veksforde (Wexford). Moters kūno liekanos buvo rastos sudegusiame jos automobilyje, praneša šalies laikraštis „The Irish Examiner“.

Teismo procesas buvo baigtas pirmadienį, kai 28 metų Ričardas Dilys prisipažino esąs kaltas dėl praėjusių metų spalio 9 d. nužudytos dviejų vaikų motinos Rebekos Frenč (Rebecca French) lavono atsikratymo ir mėginimo jį sunaikinti, siekiant sutrukdyti tyrimui apkaltinti kitą asmenį žinant arba spėjant, kad tas asmuo yra kaltas dėl moters mirties.

Kitas lietuvis, 26 metų Ruslanas Mineikas, dėl to paties kaltę pripažino praėjusią savaitę. Abu vyrai neigia nužudę R. Frenč. Šį rytą kaltinimai žmogžudyste lietuviams buvo panaikinti, o prisiekusieji paleisti.

Lietuviai ir dar du vyrai ateinantį mėnesį bus nuteisti dėl jiems pateiktų kitų kaltinimų.

Remiantis aštuonias dienas trukusio teismo proceso metu pateiktais duomenimis, praėjusių metų spalio 9 d. policijai buvo pranešta apie Veksfordo pakraštyje degantį automobilį. Pakeliui į įvykio vietą pareigūnai sutiko nuo degančio automobilio einančius keturis vyrus, kurie pareiškė buvę svečiuose netoliese.

Sudegusio automobilio bagažinėje aptikti R. Frenč palaikai. Vyrai buvo sulaikyti, jų namuose rasti kruvini drabužiai ir golfo lazdos, o židinyje aptikta daug papuošalų. DNR ekspertizė parodė, kad kraujas yra aukos.

Patologas nustatė, jog moteris mirė nuo galvos traumos, padarytos buku daiktu. Prokurorai teigė, kad R. Dilys trenkė moteriai golfo lazda per galvą, o R. Mineikas spardydamas ją sulaužė kelis šonkaulius.


Šiame straipsnyje: žmogžudystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių