Afganistane žuvo vienas vokiečių pajėgų karys ir dar šeši sužeisti

Afganistano šiaurinėje dalyje per savižudžio sprogdintojo išpuolį ketvirtadienį žuvo vienas vokiečių pajėgų karys ir dar šeši buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Kaip pranešė Vokietijos gynybos ministerija, dviejų sužeistųjų būklė yra sunki. Sprogimas įvyko 13 val. 50 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku Baglano provincijoje.

Pasak Afganistano šiaurėje dislokuotų Vokietijos pajėgų atstovo Stephano Wesselio, išpuolis buvo įvykdytas Baglano sostinėje Puli Chumryje.

"Galiu patvirtinti, kad vienas vokiečių karys žuvo ir dar šeši sužeisti", - sakė atstovas ir pridūrė, kad išpuolį surengė savižudis.

Vokietijos pajėgos yra trečios pagal dydį JAV vadovaujamoje NATO misijoje Afganistane.

Kaip nurodoma Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) tinklalapyje, NATO pajėgose Afganistane tarnauja maždaug 4 590 vokiečių karių.

Per karo veiksmus Afganistane jau žuvo 44 vokiečių kariai. Šiais metais iš viso čia žuvo 564 užsienio pajėgų kariai. Tai daugiausia tarptautinių pajėgų aukų pareikalavę metai per visą devynerių metų kovos su talibų kovotojais laikotarpį.

Afganistane šiuo metu dislokuota daugiau nei 150 tūkstančių tarptautinių pajėgų karių.
Nors Vokietijos pajėgos dislokuotos gana ramioje šiaurinėje Afganistano dalyje, tačiau pastaraisiais metais kilęs smurto protrūkis neaplenkė ir šio regiono. Paskutiniai visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad dauguma Vokietijos gyventojų pasisako prieš vokiečių karių dalyvavimą misijoje.

Nors jau kitais metais, kaip numatyta Vašingtono planuose, Berlynas pradės mažinti kariuomenės skaičių Afganistane, tačiau tiksli karių išvedimo data dar nenustatyta.


Šiame straipsnyje: Afganistanasžūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių