Aferos Nacionalinėje kredito unijoje vykdytojai tuoj bus laisvėje

Milijoninės aferos Nacionalinėje kredito unijoje vykdymu įtariama jaunoji verslininkė Paulina Guostė Grigaliūnaitė sprendžiant jos suėmimo klausimą teisme surengusi šou, bei buvęs jos draugas teisininkas Skirmantas Nikštelė jau per Kalėdas turėtų išeiti į laisvę. Taip nusprendė ikiteisminio tyrimo teisėjas, rašo portalas DELFI.lt.

Tokiam sprendimui kategoriškai nepritaria Generalinė prokuratūra, Vilniaus apygardos teismo prašanti skubos tvarka pakeisti Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo nutartis, o P. G. Grigaliūnaitei bei S. Nikštelei kardomąjį kalinimą pratęsti dar dviem mėnesiams.

Tai DELFI patvirtino ikiteisminį tyrimą dėl milijoninės aferos kredito unijoje organizuojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius, teisėjų prašantis skundą išnagrinėti dar penktadienį.

Pasak jo, įtariamieji suimti iki gruodžio 25-osios, todėl jeigu iki to laiko apeliacinės instancijos teismas neišnagrinės prokuratūros skundo, P. G. Grigaliūnaitė ir S. Nikštelė bus išleisti į laisvę. Tiesa, į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą (TIK) įtariamieji gali būti sugrąžinti, jeigu teismas nuspręs, jog jiems toliau turi būti tęsiamas suėmimas.

Generalinė prokuratūra yra apskundusi ir ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartį nesuimti Nacionalinės kredito unijos administracijos vadovą Artūrą Vasiliauską.

Vienoje advokatų kontoroje teisininku dirbusiam S. Nikštelei ir ne vieną bendrovę įkūrusiai P. G. Grigaliūnaitei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai yra pareiškę įtarimus dėl 17 mln. Lt įgijimo apgaulės būdu.

Prokurorai yra teigę, kad atliekamame ikiteisminiame tyrime yra daugiau nei 30 įtariamųjų, tyrimas pradėtas dėl galimai neteisėto didelės vertės paskolų gavimo iš keturių Lietuvoje veikiančių kredito unijų, taip pat galimo šių kredito unijų turto iššvaistymo, disponavimo tokiu būdu nusikalstamai įgytu turtu, kai kurių įmonių neteisėtos veiklos ir dokumentų klastojimo.

Tiriant Lietuvos kredito unijų veiklą gauta duomenų, kad grupė asmenų, atitinkanti organizuotos grupės požymius, iš Nacionalinės kredito unijos galėjo apgaule gauti kreditų už beveik 25 mln. Lt, nors turto, kuriam įsigyti buvo išduoti kreditai ir kuris buvo įkeistas paskoloms užtikrinti, vertė nesiekia 800 tūkst. Lt.

Teismas yra leidęs suimti unijos valdybos pirmininką Arnoldą Žviką bei valdybos narį Žilviną Putramentą.





NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
pavok 100Lt. gausi 2 metus drasiai

Čiubaka

Čiubaka portretas
jei vogti, tai milijoną...

L

L portretas
Kaip ta kasininkė už 400 tūkst. gavo kalėjimo. Mane taip pat padarė skolininke iki gyvenimo pabaigos, nors akivaizdi banko afera buvo. Žodžiu, pavogei milijoną, tai turi kam pinigų dalį duoti. va taip su teisingumu Lietuvoje. Lavaste kapstė kapstė apie teisėsaugą Lietuvoje ir taip pat viskas nutilo nurimo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių