„Abipus sienos“: D.Kedys narkomanas ir iškrypėlis (papildyta)

Ilgą laiką sieję su „daktarų“ grupuote, pavertę narkomanu, dabar laidos kūrėjai Drąsių Kedį bando parodyti kaip visišką iškrypėlį, kurį domino net gyvūnai.

Patirtis nuo audinių?

„Ypač jį domino šių gyvūnų seksualinis gyvenimas. Jis net nieko neperspėdavęs atvažiuodavo pasižiūrėti, kaip šie gyvūnai poruojasi. Dažniausiai su dukra, kartais su Laimute“, - trečiadienio vakarą rodytoje laidoje teigė laidos kūrėjai.

Jų teigimu, D.Kedys nuolat pirkdavęs Juozo Načajaus fermoje užaugintų audinių kailius pasižymėjo ne tik kaip prastos reputacijos verlininkas, kuriam pinigai buvo reikalingi savo iškrypusioms fantazijoms įgyvendinti, bet ir kaip, eilinį kartą pabrėžiama, neišgydomas narkomanas.

„Narkotikus jis jau vartojo seniai, nuo kokių 24-25 metų. Atsipalaiduodavo su draugais Juodkrantėje“, - laidai tvirtino buvusi D.Kedžio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė.

O po šio „atsipalaidavimo“ tiesiai iš Juodkrantės važiuodavo žiūrėti kaip dauginasi audinės. Prie savo iškrypėliškų pomėgių, jis esą pratino ir dukterį.

Matyt, laidos žiūrovams taip bandoma įdiegti mintį iš kur mergaitė taip gerai žino apie seksualinius santykius ir taip sklandžiai pasakoja, ką su ja darydavo Jonas, Andrius ir Aidas. Suprask, iš audinių išmoko.

„Ar jums narkotikų nesiūlydavo?“, - klausia laidos kūrėjai L.Stankūnaitės. „Siūlydavo, bet aš per televizorių buvau prisižiūrėjusi, kaip žmonės pavartoję juos pusę metų miršta, atsisakydavau. Nesinorėjo numirti anksčiau laiko“, - atsakė ši.

Slėpė kontrabandą

Pats audinių fermos savininkas J.Načajus visoje laidoje apie D.Kedį nepasako nei vieno blogo žodžio. Jo teigimu, jis buvo geras klientas, pirkdavęs daug kailiukų, mokėdavęs taip kaip visi, nereikalaudavo jokių nuolaidų.

„J.Načajus apie D.Kedį kalba atsargiai“, - visus vyro pasakytus žodžius savaip įvertina laidos kūrėjai ir iškart randa prie ko prisikabinti. Esą J.Načajus, jiems neparodė dokumentų, kurie patvirtintų jo ir D.Kedžio verslo sandorius, todėl gali būti, kad šis vyras dangsto galimą kontrabandininką.

Kad D.Kedys buvo kontrabandininkas, laidai patvirtina ta pati L.Stankūnaitė. Jos teigimu, Rusijoje pardavęs audinių kailinius, D.Kedys šių pinigų niekur nedeklaruodavo, todėl ne kartą muitininkai iš jo pinigus netgi buvo atėmę.

„Po to jie sugalvojo planą, draugas parašydavo raštelį, kad jis D.Kedžiui pinigus paskolino, todėl muitininkai nesikabinėdavo“, - pasakojo L.Stankūnaitė.

Moters teigimu, Kedžių šeima iš į Rusiją gabenamų kailinių kiekvieną kartą uždirbdavo "pasakiškas" sumas. Nuveždavo 200 kailinių ir juos pardavę turėdavo apie 15 tūkst. litų pelną.

Kailinių nenupirko

Tačiau, nors ir gerai uždirbdavo, anot L.Stankūnaitės, ši šeimyna buvo godi net savo giminaičiams. Jiems parduodavo, kas blogiausia, o jai vargšei, nors ir kaip ji to norėjo, kailinių taip ir nepadovanojo. „Labai norėjau tų kailinukų. Prašiau, gal nors puskailinius galiu gauti, bet man atsakydavo ne, tai labai brangu“, - „Abipus sienos“ guodėsi D.Kedžio dukters motina.

„Man labai keista, kad ji neturėjo kailinių“, - L.Stankūnaitei antrino ir jos bei vienintelio pedofilijos byloje įtariamo Andriaus Ūso bendra advokatė Loreta Kraujutaitienė, kuriai, kaip neseniai paaiškėjo, A.Ūsas jau kurį laiką yra nesumokėjęs už paslaugas. „Visada stebėjausi, kad ji taip prastai rengiasi“, - tęsė advokatė.

Kad D.Kedys buvo narkomanas, pasak L.Kraujutaitienės, jai buvo žinoma seniai. Jos teigimu, to L.Stankūnaitė neslėpė nei nuo jos, nei nuo prokurorų. „Man tai buvo žinoma, jis vartojo kažkokius miltelius“, - teigė advokatė.

Prisistatinėjo Artūru

L.Stankūnaitės teigimu, jos buvusio gyvenimo draugo kelionės į Rusiją jai visada kėlė abejonių. Ji įtarė, kad ten D.Kedys ne tik pardavinėja kailinius, bet ir būna neištikimas jai. „Buvo noras nuvažiuoti, pažiūrėti, bet jis man tik žadėdavo“, - kalbėjo buvusi D.Kedžio sugyventinė.

Beje, pasak jos, savo verslo partneriams Rusijoje D.Kedys visada prisistatydavo išgalvotu vardu „Artūras“. Esą šis vardas rusakalbiams geriau įsimenamas.

Todėl laidos kūrėjai ir L.Stankūnaitė daro išvadas, kad ir dabar ,praėjus jau daugiau nei pusei metų po dvigubos žmogžudystės Kaune, kai buvo nušautas D.Kedžio pedofilija įtartas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius bei L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė, galimas žudikas slapstoti būtent šioje valstybėje.

Paneigta informacija

Anot jų, dar iki lemtingosios pernai metų spalio 5-osios, D.Kedys daug kam buvo prasitaręs, jog planuoja sprukti į Rusiją. Dėl to jis rūpinosi šios šalies viza, dėl to iš savo sesers Neringos Venckienės pasiskolino 300 tūkst. litų.

Kad D.Kedžiui buvo išduota Rusijos viza jau senų seniausiai paneigė bylą tyrę prokurorai, kad savo broliui prieš pat žmogžudystes skolino pinigus, neigia ir pati N.Venckienė.

Nors dabartinė D.Kedžio dukters globėja jau prieš porą savaičių „Abipus sienos“ žurnalistams viešai, per mūsų portalą pasiūlė, pasidomėti jos ir jos vyro advokato Aido Venckaus, turto ir pajamų deklaracijomis, iš kurių būtų matyti, kiek šeima turėjo pajamų, paskolų ir t.t., šis pasiūlymas laidos kūrėjams, panašu, nepasirodė vertingas.

Jie ir toliau gieda tą pačią giesmelę, net nepatikrinę faktų. „Po atliktų kratų Rusijoje, akivaizdu, kad bėglys yra kažkur netoli“, - eilinį melą žiūrovams bando įpiršti laidos kūrėjai, vėl pamiršę, kad apie tai, jog kratos buvo atliktos Rusijoje paneigė dvigubos žmogžudystės bylą tiriantys Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

L.Stankūnaitė sako esanti įsitikinusi, jog jos buvęs sugyventinis, kurio meilės ir dėmesio ji pasigesdavusi dar gyvendama su juo, yra pasislėpęs būtent Rusijoje ir visiems ten prisistato išgalvotu Artūro vardu...

Grasina teismais

Dabar, šios moters teigimu, ji svajojanti tik apie vieną - normalų žmogišką ir žemišką gyvenimą. Anot L.Stankūnaitės, pinigai jai nėra svarbiausi, tačiau kaip ir kitiems, niekada netrukdė.

Ji žino net ir būdą, kaip tų pinigų gauti - paduos į teismą visus ją tariamai apšmeižusius asmenis ir iš jų pareikalaus ne vieno milijono litų. Ką darys su gautais pinigais? Susitvarkys butą, dalį jų atidės dukters mokslams. „Aš stengiuosi būti gera mama, bet nesu Dievas“, - laidos kūrėjams tvirtino L.Stankūnaitė.

Kaip paaiškėjo laidos „Abipus sienos“ laidos pabaigoje, L.Stankūnaitė yra nusiteikusi kariauti ne tik su visais jai nepritariančiais, ji Generalinei prokuratūrai jau yra įteikusi skundą dėl tariamai jos dukrai daromo poveikio.

„Po to, ką per paskutinius susitikimus su dukra išgirdo L.Stankūnaitė, galime neabejoti, kad įtariamo žudiko seseriai išsisukti nepavyks“, - grėsminga gaida baigia laidą jos kūrėjai.

Tiesa, ir vėl pamirštama, kad būtent L.Stankūnaitės atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jos daromo poveikio dukrai, o mūsų portale paviešintas garso įrašas, kuriame mergaitė ją apžiūrinčiai gydytojai prisipažįsta, kad mama jai liepė apsimesti sergančia, tik patvirtina, kad L.Stankūnaitė moko dukrą meluoti.

Liudytojai bijo

Tuo pat metu per TV3 rodoma laida „Akistata“ bandė išsiaiškinti, kokias paslaptis slepia D.Kedžio dukters krikštynos. Portalo praėjusį trečiadienį pastebėti nesutapimai, kad laidoje „Abipus sienos“ rodyta tariamų krikštynų vaizdo medžiaga yra dviem savaitėmis vėlesnė, nei įvyko tikrosios krikštynos, nepraslydo ir pro šios laidos kūrėjų akis.

„Akistata“ plačiau pasidomėjo kodėl būtent A.Ūsas, arba kaip mergaitei tėvui buvo liepta sakyti Frančeskas, tapo jos krikštatėviu. Iš laidos kūrėjų gautų apklausos protokolų aiškėja, kad L.Stankūnaitės viešai tvirtinama informacija, kad jai nebebuvo kitos išeities kaip krikštatėviu kviesti A.Ūsą, nes Vokietijoje sugedo jos sesers Violetos automobilis ir ji negalėjo laiku atvykti į šventę, yra melas.

Nors abi seserys prokurorams patvirtino tą pačią versiją, jų tėvai kalbėjo priešingai - jų teigimu, A.Ūsas apie būsimas krikštynas žinojo iš anksto ir, jį būti mergaitės krikštatėviu pasiūlė jie patys. Tą patį patvirtino ir krikštamote tapusi L.Stankūnaitės draugė Raimonda. „Krikšto mama turėjo būti V.Naruševičienė, tačiau jos susipyko, todėl buvau pakviesta aš“, - tyrėjams aiškino L.Stankūnaitės draugė.

Dabartinės D.Kedžio advokatės, jo ir jo sesers N.Venckienės pusseserės Sonatos Žukauskienės teigimu, tai, kad mergaitė buvo prievartaujama, jai nekyla abejonių.

J.Furmanavičių, jos nuostabai, nuotraukoje laikraštyje atpažino ir pati D.Kedžio dukra. „Ji pamatė laikraštį, sako Sonata, žiūrėk, čia Jonas. Tada ir pagalvojau, įdomu, kokią nuotrauką jai reikėjo parodyti, kad mergaitė jo neatpažintų“, - kalbėjo S.Žukauskienė.

Advokatės teigimu, yra daug žmonių, kurie gali paliudyti, kad L.Stankūnaitė, V.Naruševičienė, A.Ūsas ir J.Furmanavičius yra pažįstami. Yra ne vienas liudytojas juos matęs kartu, net ir prie to pačio skandalingai išgarsėjusio viešbučio „Baltosios burės“, deja, žmonės bijo liudyti. „Jokiu būdu nepasakosiu, jei papasakosiu, jie su manimi susidoros“, - vieno liudytojo argumentus tylėti įvardijo S.Žukauskienė.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių