30-čiai muitininkų pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba

Trims dešimtims trečiadienį sulaikytų Lietuvos muitinės pareigūnų pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo veikiant bendrininkų grupėje, pranešė Generalinė prokuratūra.

„Įtarimai muitininkams pareikšti dėl kyšininkavimo (Baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 4 dalį), piktnaudžiavimo (228 straipsnio 2 dalį) ir bendrininkavimo (25 straipsnio 2 dalį)“, - teigiama BNS atsiųstame prokuratūros atstovės Rūtos Dirsienės atsakyme.

Kiek anksčiau ji pranešė, kad ketvirtadienį planuojama kreiptis į teismą dėl muitininkų nušalinimo nuo pareigų.

Tuo metu Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausias prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė neatmetantis galimybės, kad vykdant šį tyrimą ateityje gali būti sulaikyta daugiau asmenų.

„Jie nežino, pas ką mes ateisime. Tegul jie laukia, gal rytoj, gal poryt, o gal ir pirmadienį“, - kalbėjo prokuroras.

Pasak jo, nė vienas iš 30 sulaikytų šiuo metu nėra areštinėje, tačiau nuolat vykdomos jų apklausos.

Trečiadienį buvo pranešta, jog po keturis mėnesius trukusio tyrimo kelias dešimtis muitininkų sulaikė Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos, Muitinės kriminalinės tarnybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai.

Sulaikytieji dirbo pasienyje su Baltarusija esančiame Medininkų kelio poste. Muitinės departamento teigimu, tai didžiausia korupcinio pobūdžio byla Lietuvos muitinės istorijoje.

Muitinės vadovai teigia, kad sulaikytieji - posto inspektoriai. Vieni pareigūnai sulaikyti pačiame poste, kiti - tik atvykę į tarnybą arba namuose, kur taip pat buvo atliktos kratos. Pareigūnai kol kas teigė neatskleisiantys, kas buvo rasta kratų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REDA

REDA portretas
Labai lengva suzinoti kuris muitininkas yra nesaziningas, tik reikia saziningai patikrinti ju turta ir is to galima suzinoti ar sis muitininkas gyvena pagal pajamas.

Tai

Tai  portretas
dar nesikreipė??? Matyt prokurorai laukia kyšių ir todėl neskuba kreiptis, reikia juk dalį išplėšti...

Afganas

Afganas portretas
Eilinis skandalelis ir vel viskas nurims,Gal kazkam ir teks atsisveikinti su tarnyba,bet tai retai buna"Valstybe valstybeje"taip ivardinama Lietuvos muitine,cia savi istatymai,"mokesciu sistema".Zmogiukai"pasikapeikavo"tai dabar tures siek tiek islaidu advokatams ,vaistams. Medininkuose tai tesiasi senai, o Kybartuose visa sita tvarka klesti nuo posto atidarymo.Rinkliavos cia ivestos nuo seniausiu laiku ir kas ? Jeigu kas ir buvo paimtas uz "apatiniu" tai blogiausiu atveju daugiau nebedirba.Daug kas dar prisimena R.Grazulio laikus kada vadovavo muitinei (Marijampoles),
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių