18-metis grybaudamas rado pavojingą sprogmenį ir jį parsinešė namo

18-metis Švenčionėlių gyventojas miške rado pavojingą sprogmenį ir jį laikė savo namuose. Sprogmenį išsivežė policijos iškviesti išminuotojai.

Šeštadienį Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, turėdami pakankamai pirminės informacijos apie galimą sprogstamų medžiagų laikymą, patikrino Švenčionėlių miesto gyventojo 18-mečio E.G. gyvenamąją vietą.

Pasak policijos pranešimo, netrukus paaiškėjo, jog E.G. iš tikrųjų namuose laikė pavojingą sprogmenį, kuris kėlė grėsmę aplinkiniams gyventojams. Jaunas vyras pareigūnams paaiškino, kad sprogmenį prieš pora mėnesių surado grybaudamas miške ir jį parsinešė namo.

Švenčionėlių mieste, Klevų gatvėje, policija ėmėsi skubių veiksmų – buvo iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus specialistai. Jie konstatavo, jog tai yra 105 milimetrų artilerijos šaudmuo kovinėje būsenoje. Apžiūrėję sprogmenį bei įvertinę jo keliamą grėsmę, „Aro“ specialistai atliko šaudmens neutralizavimą už miesto ribų.

Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto sprogmens laikymo, įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

E.G. po apklausos uždarytas į areštinę.

Pareigūnai įspėja, kad radus sprogmenį, jo jokiu būdu negalima judinti, o tuo labiau kažkur vežti. Gabenant sprogmenį kyla pavojus ne tik jį vežančiam žmogui, bet ir aplinkiniams.


Šiame straipsnyje: sprogmuoišminuotojaipavojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugis

Eugis portretas
Keistas bachuriukas. Gerai kad jam nesove i galva paziureti kas viduje.

kaip

kaip portretas
kaip sakoma, jau kai durnas, tai ilgam. Ir dar: "„Aro“ specialistai atliko šaudmens neutralizavimą" - o nenorėtų BNS žurnaliūgos "atlikti progimnazijos lygio lietuvių kalbos pasimokymą" idant sugebėtų "atlikti tokių nesamonių daugiau nerašymą"? :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių