Iš 124 pernai STT baigtų tyrimų 78 buvo nutraukti

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai baigė 124 ikiteisminius tyrimus, iš jų 46 arba 37 proc. baigti kaltinamojo akto surašymu ir 78 arba 63 proc. nutraukti.

STT praėjusių metų veiklos ataskaitoje teigiama, kad ikiteisminio tyrimo nutraukimas visuomenėje neretai vertinamas neigiamai, ir su tokiu vertinimu tarnyba nesutinka.

„Apie nutrauktą tyrimą galvojama kaip apie ikiteisminio tyrimo įstaigų pareigūnų ar prokurorų darbo broką, manoma, kad teisėsaugos institucijos nesugebėjo atskleisti nusikalstamos veikos. Tačiau ikiteisminio tyrimo nutraukimas pats savaime negali būti vertinamas nei teigiamai, nei neigiamai, kadangi nutraukimą gali lemti tiek teigiami (pavyzdžiui, kaltininko atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą), tiek neigiami (pavyzdžiui, nesurenkama pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo) veiksniai ir sąlygos“, - rašoma ataskaitoje.

Iš viso pernai STT pradėti nauji 92 ikiteisminiais tyrimai, t.y. 14 proc. daugiau nei 2011-aisiais. Metinės veiklos ataskaitoje teigiama, kad tarnyba iš prokuratūros gavo penkis ikiteisminius tyrimus, kurie buvo pradėti pagal STT surinktą informaciją, ir įskaičius juos, STT būtų pradėjusi 97 ikiteisminius tyrimus.

Iš viso 2012 metais STT buvo atliekama 290 ikiteisminių tyrimų, iš jų: 147 nebaigti ankstesniais metais, 92 pačios tarnybos tąmet pradėti nauji ikiteisminiai tyrimai, 41 tyrimas gautas iš prokuratūros, 7 prokuratūros atnaujinti anksčiau nutraukti, 3 teismo grąžinti papildyti, 19 perduota kitai ikiteisminio tyrimo įstaigai, 40 sujungta į 10 tyrimų.

Iš STT pernai baigtų tyrimų 34 baigti kaltinamojo akto surašymu, 12 - pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Per 2011 metus STT baigė 107 ikiteisminius tyrimus, iš jų: 45 arba 42 proc. baigti STT kaltinamojo akto surašymu, pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, pareiškimu dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka ir 62 arba 58 proc. nutraukti.


Šiame straipsnyje: STTkorupcijaSTT tyrimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha  portretas
Svogeriu saly kitaip but ir negali ir netikiu,kad STT dirba tik sventi angelai ir neima kysiu.

rrr

rrr portretas
manau pagasdinimo institucija, ka gaudo tai tas pinigu turi, o jei turi pinigu tai ...

www

www portretas
savi /savu/ neskriaudzia....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių