Likimo ironija be pirties

2019-aisiais mūsų Viešpaties metais nuo vėjaraupių nusigalavus Rusijos valdovui, Žmogui su botokso kauke, dar žinomam VVP inicialais, kadaise visam pasauliui grasinusi Azijos meška paniro į anarchiją. Pavergtos Sibiro platybių tautos sukilo ir sėkmingai įkūrė savarankiškas klestinčias valstybes, bet pačios Maskvos kunigaikštystė ir aplinkinės žemės prasmego oligarchų ir buvusių KGB kunigaikščių tarpusavio kovose.

Pasinaudodamos šia padėtimi Baltijos šalys, padedamos JAV ir Jungtinės Karalystės specialiųjų tarnybų, sėkmingai perėmė beveik visą Karaliaučiaus sritį. Kadaise vokiečių valdytas ir jų laikais klestėjęs kraštas, komunistų paverstas niūria dykyne, dabar buvo suskirstytas į sektorius, kuriuos kuravo skirtingos Baltijos šalys arba jų sąjungininkės.

Vis dėlto buvusioje Prūsijoje išliko dvi smulkios teritorijos, kurios referendumų būdu pasiskelbė separatistinėmis liaudies respublikomis, bet iš esmės tebuvo Rusijos valdomi, remiami ir kontroliuojami eksklavai. Šios teritorijos pavadintos GAZmanovo ruožu ir Vodkos krantu. Abi kartu jos vadinosi Putinofilistina.

Laikui bėgant, padėtis Maskvos kunigaikštystėje stabilizavosi, kur maždaug 2048 m. į valdžią atėjo naujasis valdovas – Žmogus su botokso kauke 2.0, dar žinomas VVP Rūsčiojo vardu. Šis asmuo, kaip ir jo pirmtakas, buvo ne visavertis raudonasis caras, o labiau mafijos krikštatėvis – arbitras (tarpininkas). Jį iškėlė oligarchai iš verslo, KGB ir mafijos, kurie turėjo galią jį ir nuversti. Bet jie to nedarė, mat VVP Rūstusis garantavo stabilumą ir tarpininkavimą iškilus konfliktams, taip pat jam priklausė ir galutinio sprendimo teisė.

Na, o Putinofilistinos gyventojai toliau tarpo savo sultyse, kol galiausiai 2064 m. UNESCO juos pripažino atskira etnine grupe. Jie išpažino savą religiją, tiesiogiai kildinamą iš Filipo Kirkorovo dainų. Šios religijos simbolis buvo Adolfo Hitlerio (1889–1945) apyvarpė, kurią, pasak legendos, prieš sudeginant Trečiojo reicho vado kūną, nupjovė ištikimiausi nacizmo šalininkai. Aukščiausia šios religijos visagalė būtybė buvo dievas Lokys, dėvintis NKVD (KGB) kepurę, vadinamąją furažkę, o jo pranašė buvo mažytė mergaitė Maša (arba Mašenka) purpuro spalvos skarele.

Esminė šios religijos išpažintojų dogma buvo tokia: "Yra tik vienas dievas – Lokys, o Mašenka – jo pranašė". Pasak tikinčiųjų, Maša buvo biologinis ir vienintelis, natūraliai pradėtas pseudokomiko Maksimo Galkino (1976) ir dainininkės Alos Pugačiovos (1949) vaikas, turintis ir šiek tiek F.Kirkorovo (1967) organinių priemaišų.

Putinofilistinos žmonės buvo labai nedraugiški. Jie vis užpuldinėdavo Baltijos šalių ir jų sąjungininkių valdomas teritorijas, nuolatos reikalavo nepriklausomybės ir šaukė apie Baltijos valstybių agresiją bei stengėsi sugraudinti kairiuosius intelektualus Vakaruose. Svarbiausias, visas kortas sumaišęs konflikto epicentras buvo šventasis miestas Karaliaučius (vok. Kionigsbergas), kuriame, pasak putinofilistiniečių, gimė Mergaitė Maša. Vakarams šis miestas taip pat buvo šventas, nes čia gimė, gyveno, kūrė ir mirė Immanuelis Kantas (1724–1804).

Viską dar labiau komplikavo susikūrusi teroristinė organizacija PUGAČIOVAZ (XVIII a. insurgento Jemeljano Pugačiovo garbei), kuri užvaldė faktiškai visą GAZmanovo ruožą ir dalį Vodkos kranto. Prasidėjo reguliarios provokacijos, ginkluoti susirėmimai tarp Baltijos šalių kariškių ir putinofilistiniečių, savižudžių išpuoliai, teroro aktai ir nuolatinis, demagogija atskiestas diplomatinis šantažas, nukreiptas į kairiuosius intelektualus. PUGAČIOVAZ turėjo balistinių raketų, kurias nuolatos paleidinėdavo tiek į Baltijos šalių valdomą teritoriją Kaliningrade, tiek į pačias Baltijos šalis. Raketų paleidimo aikšteles jie įrenginėdavo gyvenamuosiuose rajonuose ir vaikų žaidimų aikštelėse tam, kad atsako metu būtų užmušama kuo daugiau vaikų bei kitų civilių, mat niekas taip nesugraudindavo kairiųjų intelektualų, kaip sumaitotas vaiko kūnelis. Apskritai reikia pasakyti, kad PUGAČIOVAZ skatino savo žmones kuo sparčiau mirti. Tam puikiai pasitarnavo religija, skelbianti, jog kare su kitatikiais žuvęs asmuo pateks į rojų, kuriame visą laiką bus rodomas filmas "Likimo ironija, arba po pirties" (1975).

Kaip jau minėjome, itin populiarūs buvo savižudžių išpuoliai, kurių metu susisprogdinąs asmuo šaukdavo: "Medved akbar" (išvertus iš senovės pelazgų kalbos reiškia "Lokys-didis"). Kartais abi Putinofilistinos teritorijos susipykdavo tarpusavyje ir Vodkos krantas išjungdavo GAZmanovo ruožui elektrą. Tada abi pusės kviesdavosi Šiaurės Korėjos deputatus, kad šie tarpininkautų konfliktuojančioms pusėms.

PUGAČIOVAZ buvo finansiškai ir kitaip remiama Maskvos kunigaikštystės, Kinijos, Irano ir Šiaurės Korėjos. Per metus iš šių valstybių Putinofilistina gaudavo kelis šimtus milijardų eurų ir dolerių, už kuriuos jau seniai galėjo pastatyti tuziną Las Vegasų, bet jie to nedarė. Pinigai buvo leidžiami ginklams, technikai, organizacijos vadovybės gerovei. Visoje Putinofilistinoje klestėjo skurdas, nusikalstamumas ir teroras, o nedarbas siekė 49 proc.

Jaunuomenė neturėjo jokios ateities, todėl aktyviai jungėsi prie PUGAČIOVAZ operacijų. Už dalyvavimą demonstracijoje ir akmenų mėtymą PUGAČIOVAZ jaunuoliams mokėdavo po 40 eurų, dar 40 – už kiekvieną užmuštą Baltijos šalių kareivį, už susisprogdinimą ar šiaip mirtį – 100 dolerių išmoka artimiesiems.

Regione susidarė padėtis be išeities. Ją išspręsti pabandė JAV prezidentas Benas Affleckas (1972). Šis demokratę Beyonce Knowles (1981) įveikęs Respublikonų partijos atstovas ryžosi kontroversiškam žingsniui 2068 m., sumanęs perkelti JAV ambasadą iš Berlyno į Kionigsbergą.

Didžiąją dieną kilo siaubingi neramumai ir riaušės, kurių metu, nepatvirtintais duomenimis, žuvo beveik šimtas Putinofilistinos žmonių ir nuriedėjo ne viena, demagogijai pasidavusio kairiojo intelektualo ašara. Nepaisant to, ambasada buvo perkelta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Your bunny wrote

tam Your bunny wrote portretas
Zadornovo tikroji pavardė buvo Moiša Matusevič.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Vargšai Putino subinlaižiai. Straipsnyje išpranašauta Putinofilistinos ateitis jų nesužavėjo. Pikti komentarai apie pranašystės autorių tą akivaizdžiai parodo. Jų noras pranašystę priskirti narkotikų poveikiui – visiškai suprantamas. Taip bandoma pateisinti dabartinę padėtį ir atsikratyti asmeninės atsakomybės už Putinofilistinos žmonių ateitį.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Geras straipsnis. Visi, kas turi bent šiokią tokią jumoro gyslelę, tai įvertins. Straipsnyje satyros tiek, kad užtektų ir dviem straipsniams. Gal ir reikėjo rašyti du? Skaitytojai būtų patyrę malonumą du kartus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

  • Komunalinė laisvės devalvacija
    Komunalinė laisvės devalvacija

    Nors praėjo jau 34 metai nuo bolševikmečio, tačiau ir vėl stebime paradoksą – vis agresyviau veisiasi tie, kuriems laisva Lietuva – anoks čia gėris. Nepriklausomybė jiems ne tik ne vertybė, bet ir atsainių abejonių objektas. Ką d...

    1
  • Šiuolaikinis folkloras
    Šiuolaikinis folkloras

    Gyvenimas kėsinasi perrašyti folklorą. Patarlę „Davė Dievas dantis, duos ir duonos“ jau reikėtų pakeisti: „Atėmė Dievas dantis, atims ir duoną“. Jokių metaforų įžvelgti nereikia – pakaks suvokti tiesmukai. Nete...

    1
  • Mobingo skvernai
    Mobingo skvernai

    Faktas. Pravieniškių kalėjimo pareigūnai kurstė sunkius nusikaltimus padariusius nuteistuosius pabėgti. Tačiau tie neskubėjo: spyriojosi, branginosi. O ko tikėtis iš piktadarių? Prižiūrėtojai buvo atkaklūs: siūlė pinigų, be to, pa...

    1
  • L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms
    L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms

    Baudas iš gyventojų rinko drąsiai, o dabar net paaiškėjus, kad tai darė neteisėtai, pinigų grąžinti neplanuoja. ...

    1
  • Metamorfozės. Koba
    Metamorfozės. Koba

    Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio (1878–1953) vaikystės ir paauglystės laikais dabartinės Gruzijos (Sakartvelo) valstybės žemės buvo gili Romanovų imperijos provincija, kurioje ko nors pasiekti norintis žmogus būdavo verčiamas atsis...

    7
  • Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos
    Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos

    Gerbiamas Kretingos rajono savivaldybės mere Antanai Kalniau, sveikinu ir kviečiu arbatos puodeliui. ...

    23
  • „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“
    „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“

    Lietuva atšventė 34-uosius atkurtos Nepriklausomybės, Laisvės metus. Per kelis dešimtmečius ėjome nelengvu Lietuvos keliu. Buvo sunku, nors ir dabar ne visiems yra lengva socialiai gyventi, įsitvirtinti mūsų gražioje tėvynėje. ...

    2
  • Linkėjimai iš Kremliaus
    Linkėjimai iš Kremliaus

    Senų gerų įpročių atsikratyti sunku, o neretai ir iš viso neįmanoma. Tai liudija pastarasis brutalus išpuolis Vilniuje prieš didžiausio Kremliaus priešo A. Navalno (kuris toks liko net miręs) bendražygį L. Volkovą. Užpuo...

    2
  • Šventos dviprasmybės
    Šventos dviprasmybės

    Popiežiaus Pranciškaus valdoma katalikų bažnyčia išjudino Kubos ir JAV santykius. Ne be pirmojo popiežiaus iš Lotynų Amerikos pastangų prie derybų stalo sėdo ketvirtį milijono gyvybių nusinešusio konflikto Kolumbijoje pus...

    5
  • Būtis – lyg telefono kopija
    Būtis – lyg telefono kopija

    Praėjusią savaitę įvyko tragedija, lėmusi atominį sąmyšį šalyje: dingo socialiniai tinklai „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“. Kuriam laikui. ...

    8
Daugiau straipsnių