Lietuva skęsta

Taip jau atsitiko, kad iki metų pabaigos liko tik 46 dienos. Skaičiuojant su šia diena, iki kurios visi žemės savininkai privalėjo sumokėti žemės mokestį. Tai dabar, kai jau sumokėjo, galima apsidairyti ir apibendrinti nubristą purvą. Kas šituos metus skiria nuo kitų? Kaip atsiminsime 2017-uosius?

Vieni sakys, kad tai buvo negailestingos Karbauskio kovos metai. Už pagonybę, kultūrą ir Gretą. Kiti sakys, kad svarbiausias metų ženklas buvo kainų pasiutpolkė. Tretiems 2017-ųjų simbolis bus yrantis Gedimino kalnas. Prie kurio kas mėnesį ateina po vieną Vyriausybės ir Seimo mahometą. Kuris pasako Kalno pamokslą ir nueina. Palikdamas Kalną griuvimo valiai.

Bet jei geriau pasuktume galvas, tai šių metų ženklas yra vanduo. Paprastas H2O. Labiausiai paplitęs cheminis junginys Žemėje. Kuris dalyvauja reakcijose su metalais ir nemetalais, metalų ir nemetalų oksidais. Tas, kuris gali būti lengvai pagerintas iki C2H5OH. Vanduo, kurio šįmet – ne to pagerinto, o paprasto iš dangaus – Lietuvoje buvo tiesiog per daug.

Užuot gaivinęs kūną ir laukus, vanduo šįmet tik skandino. Visus ir viską. Tai vanduo negailestingai ardė visos Lietuvos kalną. Kuris išmintingų mūsų milijonų įsisavintojų apdairiai buvo paliktas be nuotekų sistemos.

Dar vieną šalies rekordą turėjęs pagerinti grūdų derlius šįmet tiesiog paskendo. Gatves semiantis vanduo paskandino Vilniaus mero R.Šimašiaus tolesnę politinę karjerą. Ugninis vanduo paskandino buvusį Prezidentės patarėją, Seimo narį L.Balsį. Sovietinės išrūgos užliejo rašytojos R.Vanagaitės karjerą. Sukti Kremliaus propagandistai nuskandino Gretos siuvėjo Juozo žiemos kolekcijos pristatymo nušvietimą.

Svetimų žodžių tvanas be kabučių paskandino net universitetų reformos „Titaniką“, KTU rektorių P.Baršauską. O kartu su KTU rektoriaus nurašyta disertacija nuskendo ir valstietiškas-konservatoriškas planas Kaune įkurti Jungtinį universitetų kolchozą.

Seime skendo valdančioji valstiečių ir socialdemokratų koalicija. Po to skendo marksistiniu „Trojnoj“ atsišviežinusios Socialdemokratų partijos frakcija. Prisodrintame rusiškame vandenyje iki ausų paniro Seimo socialistai turtuoliai A.Skardžius ir M.Bastys.

Lyg to dar būtų maža, tuo pat metu Seimo valstiečiai teologės A.Širinskienės iškastoje dievobaimingoje kūdroje sugalvojo paskandinti Seimo konservatorių baritoną V.Juozapaitį.

Visų akyse skendo Klaipėda. Talentingą kino režisierių Š.Bartą skandino įgimtas kino režisierių nikis visas jaunas ir gražias artistes traktuoti kaip meninio haremo sudėtinę dalį.

Gerokai didesnę patirtį haremo kūrinijoje sukaupęs Seimo K.Pūkas prieš nuskandinamas ryžosi užbaigti didžiuosius gyvenimo darbus. Pastatyti dar vieną namą, užauginti dešimtą vaiką ir pasodinti paksiniams rinkėjams vidurinį pirštą. Savo darbščiomis rankelėmis. Pūkui prireiks visos likusios Seimo kadencijos. Jei Dievas duos. Jei tik apkalta Pūko nenuskandins anksčiau.

Tik P.Urbšys Seime nei skęsta, nei dega. Buvęs STT Panevėžio skyriaus vadas yra ištikimas Vingių Jono tradicijoms, o tai, kaip žinoma iš patirties, geriausiai saugo nuo išbandymų vandeniu. Bet kuri moteris Urbšiui viso labo – tik dar viena prisidirbusi Paskenduolė.

Jokia paskenduolė niekada nepaskandins tikro vyro. Sako arkivyskupas emeritas S.Tamkevičius girdamas Urbšį už tvirtą patriarchalinio kaimo laikyseną įžeidinėjant moteris.

Ar konservatorių lyderio G.Landsbergio paklausimas prokuratūros, policijos, VSD, STT ir FNTT vadams dėl jų neva pernelyg atvirų homoseksualių santykių su valstiečių valdžia nepaskandins Karbauskio- Skvernelio dueto?

Karbauskio nepaskandino ir pelnas, gaunamas iš M.Kantoro rusiškų trąšų. Karbauskis giriasi, kad teisėsaugos pasitikėjimas šiuo Seimu yra daug didesnis, nes premjeras buvo vidaus reikalų ministras, o valstiečiai tiesiog negali savanaudiškai nepasinaudoti teisėsaugos jiems nešama informacija.

Vis dėlto yra didelė tikimybė, kad kažkieno plokščiadugnė valtelė ir šituose audringuose vandenyse apsivers. Tik kieno? Ir kada?

Kad ir kaip būtų, sausra Lietuvai negresia. Vanduo liejasi laisvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Val'kata ir visuomeninėje TV - tik valkata, už sotesnį šaukštą (čierkutę) bet ką aplos.

Pūliai

Pūliai portretas
Trūko pūlinys, kuris augo ir plėtojosi , skverbėsi į Lietuvos kūną 20 su virš metų. Pūliniui formuotis labai tiko konservatorių ir socdemokratų laikai. Nauja valdžia pajudino pūlinį - sprogo jis ir taškosi pūliai , taip, kad partijos byra , politikai skęsta ir mojuodami rėkia : " ne , ne mes kalti. Kalti - kurie pradūrė pūlinį".

zaliasisagurkelis

zaliasisagurkelis portretas
tik valatka "su konservais" gali sali ishgelbeti ...."nukvako" zmogelis visai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

  • Šiuolaikinis folkloras
    Šiuolaikinis folkloras

    Gyvenimas kėsinasi perrašyti folklorą. Patarlę „Davė Dievas dantis, duos ir duonos“ jau reikėtų pakeisti: „Atėmė Dievas dantis, atims ir duoną“. Jokių metaforų įžvelgti nereikia – pakaks suvokti tiesmukai. Nete...

    1
  • Mobingo skvernai
    Mobingo skvernai

    Faktas. Pravieniškių kalėjimo pareigūnai kurstė sunkius nusikaltimus padariusius nuteistuosius pabėgti. Tačiau tie neskubėjo: spyriojosi, branginosi. O ko tikėtis iš piktadarių? Prižiūrėtojai buvo atkaklūs: siūlė pinigų, be to, pa...

    1
  • L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms
    L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms

    Baudas iš gyventojų rinko drąsiai, o dabar net paaiškėjus, kad tai darė neteisėtai, pinigų grąžinti neplanuoja. ...

    1
  • Metamorfozės. Koba
    Metamorfozės. Koba

    Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio (1878–1953) vaikystės ir paauglystės laikais dabartinės Gruzijos (Sakartvelo) valstybės žemės buvo gili Romanovų imperijos provincija, kurioje ko nors pasiekti norintis žmogus būdavo verčiamas atsis...

    7
  • Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos
    Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos

    Gerbiamas Kretingos rajono savivaldybės mere Antanai Kalniau, sveikinu ir kviečiu arbatos puodeliui. ...

    23
  • „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“
    „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“

    Lietuva atšventė 34-uosius atkurtos Nepriklausomybės, Laisvės metus. Per kelis dešimtmečius ėjome nelengvu Lietuvos keliu. Buvo sunku, nors ir dabar ne visiems yra lengva socialiai gyventi, įsitvirtinti mūsų gražioje tėvynėje. ...

    2
  • Linkėjimai iš Kremliaus
    Linkėjimai iš Kremliaus

    Senų gerų įpročių atsikratyti sunku, o neretai ir iš viso neįmanoma. Tai liudija pastarasis brutalus išpuolis Vilniuje prieš didžiausio Kremliaus priešo A. Navalno (kuris toks liko net miręs) bendražygį L. Volkovą. Užpuo...

    2
  • Šventos dviprasmybės
    Šventos dviprasmybės

    Popiežiaus Pranciškaus valdoma katalikų bažnyčia išjudino Kubos ir JAV santykius. Ne be pirmojo popiežiaus iš Lotynų Amerikos pastangų prie derybų stalo sėdo ketvirtį milijono gyvybių nusinešusio konflikto Kolumbijoje pus...

    5
  • Būtis – lyg telefono kopija
    Būtis – lyg telefono kopija

    Praėjusią savaitę įvyko tragedija, lėmusi atominį sąmyšį šalyje: dingo socialiniai tinklai „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“. Kuriam laikui. ...

    8
  • Išaugti vardai
    Išaugti vardai

    Pasikeisti vardą kai kur pasaulyje – nesunku, tai jokia keistenybė. Amazonijos čiabuviai tiki, kad vardas auga kartu su žmogumi, todėl jį reikia keisti kas septynerius metus. Izraelyje vardą galima pasikeisti įvykus svarbiam pokyčiui gyvenime, t...

    4
Daugiau straipsnių