Europos Parlamento nariai – arčiau jūsų problemų

  • Teksto dydis:

Kokius iššūkius ir galimybes atneš klimato kaita? Ar Lietuvos žmonėms bus lengviau įsigyti ekologiškus maisto produktus? Ko tikėtis iš kaimynystėje dygstančio atominio monstro? Europarlamentaro Bronio Ropės kvietimu šeši Europos Parlamento (EP) nariai, Europos Komisijos (EK) atstovas ir Baltarusijos antiatominio judėjimo aktyvistė Tatjana Novikova atvyksta į Lietuvą ir rugsėjo 6–7 d. dalyvaus B.Ropės organizuojamose tarptautinėse konferencijose bei diskusijose Kaune ir Vilniuje.

Tai unikali proga Lietuvos žmonėms susitikti su tais, kurie dalyvauja ES teisėkūroje bei priima svarbiausius sprendimus.

Pasak europarlamentaro B.Ropės, nemokamų renginių ciklą pradės diskusija, aktuali kiekvienam Lietuvos vartotojui. „Rugsėjo 6 d. Europos namuose (Gedimino pr. 16, Vilnius) rengiame diskusiją ekologinės žemdirbystės tema. Diskusijoje dalyvaus Martinas Hauslingas, (EP) kuruojantis ekologinio žemės ūkio teisės aktų rengimą, kuris šiuo metu ir derasi su Taryba dėl naujo ekologinę žemdirbystę reglamentuojančio dokumento. Būtent jis šiuo metu yra vienas kompetentingiausių žmonių, galinčių pasakyti, kokia ateitis laukia ekologinių ūkių. Šios diskusijos tikslas – įvardyti kliūtis, su kuriomis šiandien susiduria ekologinės produkcijos gamintojai, ir ieškoti išeičių, kad šis sektorius plėstųsi, o ekologiški gaminiai taptų pasiekiami kiekvienam šeimos ūkiui“, – teigia (EP) Žaliųjų grupės narys B.Ropė.

Anot europarlamentaro, rugsėjo 7 d. Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete (ASU), organizuojama tarptautinė konferencija, kur mokslininkai ir ekspertai mėgins atskleisti klimato kaitos poveikį žemės ūkiui ir aplinkai, taip pat diskutuos apie darniai žemdirbystei atsiveriančias ateities galimybes.

„Klimato kaita – iššūkis ar galimybė žemės ūkiui?“ – tai tema, kurią aptarsime Kaune. Šioje konferencijoje diskutuos ūkininkų savivaldos atstovai ir mokslininkai, Žemės ūkio ministerijos atstovai, taip pat mano kolegos (EP). Be minėto Martino, klausimus bus galima užduoti Žaliųjų grupės bendrapirmininkei Rebekai Harms, (EP) Žaliųjų grupės koprezidentei, kuri, be kita ko, yra viena aktyviausių kovotojų už Ukrainą, ar Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto narei Marijai Heubuch, ASU mokslininkams“, – pasinaudoti unikalia galimybe kviečia B.Ropė.

Renginių tąsa numatoma rugsėjo 7 d. Vilniuje, Europos namuose, kur nuo 16 val. vyks diskusija saugumo ir energetikos temomis.

„Pripažinkime, kad tikrosios energetinės nepriklausomybės dar nepasiekėme. Todėl labai svarbu, kad ir Europa išgirstų Lietuvos poziciją dėl būtinybės sujungti mūsų tinklus su Vakarų Europa. Kartu būtina užtikrinti, kad Lietuva nenukentėtų dėl grėsmingų mūsų kaimynų atominių projektų. Nelaimingų atsitikimų virtinė Astrave parodo, kokia didžiulė grėsmė auga mūsų pašonėje. Tačiau ne vien mes apie tai kalbame. Tuo įsitikinti bus galima bendraujant su (EP) nariais Klausu Buchneriu ir Tamsu Meszericsu. Į renginio dalyvių klausimus atsakyti atvyksta atominės energetikos ir saugumo klausimus kuruojantis (EK) atstovas Massimo Garribba, tad ši diskusija bus ne mažiau vertinga nei kiti du renginiai“, – teigia B.Ropė.

(EP) narys pabrėžė, kad diskusijoje „Europos Sąjungos piliečių saugumas ir energetikos ateitis“ dalyvaus ir viena žinomiausių kovotojų prieš Astravo atominę elektrinę T.Novikova. Jos renginio dalyviai galės išgirsti išsamią informaciją apie padėtį Astrave.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olis

Olis portretas
Geriau padiskutuokim apie auksą su NATO.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių