Prezidentas driežo veidu

Prieš kurį laiką supažindinome su vienu Kremliaus praktikuojamu informacinio terorizmo metodu vadinamąja "Pašvinkusia silke". Šiandien suteikiame progą pažinti dar vieną propagandos raganių naudojamą burtą – "Didžiojo melo" metodą.

Šis metodas daug kuo panašus į minėtą "Pašvinkusią silkę", skirtumas tik tas, jog pastarasis naudojamas, siekiant eliminuoti konkrečius vidaus ar išorės priešus, o "Didžiojo melo" metodas skirtas dergti abstraktesnius dalykus – reiškinius, valstybes, judėjimus, ideologijas, gyvenimo būdo tendencijas ir t. t.

Šio metodo esmė – sukurti tokį šlykštų, baisų, įžūlų ir bjaurų melą, kad žmonės net nedrįstų pagalvoti, jog tai, ką sakote, netiesa. Iš žinomų smulkesnių "Didžiojo melo" pavyzdžių galima paminėti Ukrainos "nacionalistų" nukryžiuotą vaiką arba NATO kariškių išniekintą paauglę mūsų šalyje.

Tipiškas šio metodo vaisius – "Masonų (kartais – apšviestųjų) ir kosminių driežų-humanoidų sąmokslo prieš žmoniją" teorija. Nors visa tai skamba kaip visiškas absurdas ir nesąmonė, neskubėkime nurašyti šio reiškinio. "Masonų sąmokslas" kiekvienam išsilavinusiam ir kritiškai mąstančiam žmogui turėtų sukelti juoką, bet juk visi puikiai žinome, kad retas individas naudojasi protu, dažniausiai žmonių galvose dominuoja emocijos.

Bėda ir ta, kad "Masonų sąmokslo" teorija yra ne vien Kremliaus kurstomas produktas, bet turi nemažai šalininkų ir Vakarų šalyse. Štai pernai vasarą mūsų šalyje koncertavo roko grupė "Muse", kurios lyderis Mattas Bellamy teigia giliai tikintis nematomos ir viską už virvučių tampančios, globalios organizacijos egzistavimu.

Muzikanto pažiūros būtų jo asmeninis reikalas, jeigu ne faktas, jog apie tai dainuojama beveik kiekvienoje šios grupės dainoje. Beveik kiekviename "Muse" kūrinyje lyrinis subjektas kalba apie mistiškuosius Juos, kurie viską kontroliuoja ir nori kontroliuoti dar daugiau, tačiau mes nepasiduosime ir kovosime iki galo.

Šios teorijos apima labai daug elementų, tačiau trumpas jų aprašas būtų toks. Yra mistinė organizacija, kuri veikiausiai sukėlė abu pasaulinius karus, XX. a. ketvirtojo dešimtmečio ekonominį krachą (2008 m. finansinę katastrofą taip pat), 1917-ųjų revoliuciją Rusijoje, XX a. septintojo dešimtmečio hipių judėjimą, 2014-ųjų Maidaną Ukrainoje ir šių dienų pabėgėlių krizę.

Tai Jie nužudė J.F.Kennedy, jo brolį bei Martiną Lutherį Kingą. Būtent Jie įklampino Richardą Nixoną į "Watergate‘o" skandalą, o 2001 m. rugsėjo 11-ąją nukreipė lėktuvus į Pasaulio prekybos centro pastatus. Būtent Jų žmonės nuvertė "gerąjį" Viktorą Janukovyčių Ukrainoje, o dabar siekia VVP, Kim Jong Uno bei Sirijos diktatoriaus galvų.

Būtent Jie stovi už visų teroristinių organizacijų. Jie kontroliuoja viską – visi pasaulio politikai yra Jų marionetės, visi verslininkai bei pramogų pasaulio įžymybės yra Jų žmonės. Visa populiarioji muzika, Holivudo kinas, kompiuteriniai žaidimai ir socialiniai tinklai buvo sukurti Jų laboratorijose. Naudodami šią produkciją Jie plauna smegenis augančioms kartoms. Tam jie pasitelkia tiek produkcijos turinį, tiek elektromagnetines bangas, tiek žymųjį "25-ąjį kadrą".

Johnas Lennonas norėjo visa tai paviešinti, prisipažinti, jog jis – ne talentingas dainininkas, o tik aktorius – masonų marionetė, ir Jie jį nužudė, pasiųsdami laboratorijoje sukurtą zombį – Marką Davidą Chapmaną.

Kas Jie? Masonai? Nušviestieji? Naujasis Pasaulio Įsakymas? Bilderbergo klubas? Ne, jie visi yra tik marionetės. Už kurių stovi kosminiai driežai humanoidai-"reptilijanai". Jums juokinga? Be reikalo. Internete galima rasti rusiškų laidų, kuriose vedėjai rimtu veidu ir dar rimtesniu tonu samprotauja apie tai, kaip kosminiai driežai nužudė J.F.Kennedy.

Visų šių pasakojimų pagrindinis tikslas nėra tai, jog tuo nuoširdžiai patikėtumėte ir pakiltumėte į tariamą "kovą" prieš masonų statytinius mūsų šalyje. Masonų teorija veikia lyg akupunktūra, kurios tikslas sukelti nepakeliamą mentalinį ir fizinį skausmą, subedus adatas į tam tikrus kūno taškus.

Šios teorijos savo siunčiamomis žinutėmis tarsi stimuliuoja visų neišprususių, emocijų valdomų, dėl nenusisekusio gyvenimo liūdesio kamuojamų, prie šiuolaikinio gyvenimo būdo pritapti nesugebančių žmonių piktžaizdes. Jos tarsi siunčia be galo sudėtingiems klausimams paprastus paaiškinimus, kodėl jūsų gyvenimas nenusisekęs, ir viskas pasaulyje tarsi ima ristis velniop?

Nes Jie (neaiški politinė-religinė sekta) siekia jus pavergti. Kodėl kai kam gyvenime sekasi labiau nei man? Nes jis – Jų žmogus. Kodėl aplink tiek daug prastos arba man nesuvokiamos muzikos, filmų, knygų ir technologijų? Nes Jie visa tai sukūrė (pradedant džiazu, baigiant elektronine šokių muzika), siekdami plauti smegenis mūsų vaikams. Kodėl aplink vyrauja man nesuvokiamos ir šleikštulį keliančios socialinės ir politinės tendencijos?

Gal kas nors man negerai? Nejaugi pasaulis kinta? Ne, viskas tau gerai – čia Jų darbai ir darbeliai, anksčiau (prieš daugiau nei 50 metų) to nebuvo, visi buvo geri, dvasingi ir žinojo savo tikrąją vietą. Ar verta eiti balsuoti ir kitaip pilietiškai dalyvauti valstybės gyvenime? Ne, neverta, nes viskas surežisuota ir suklastota. Ar verta kovoti prieš tironiją pasaulyje (pvz., Šiaurės Korėją arba VVP diktatą)? Ne, neverta, kadangi Vakaruose už visko stovi Jie, vadinasi, Vakarai ne geresni už Rusiją, o gal net dar prastesni. Ir taip toliau ir panašiai.

Tai – banalios manipuliacijos emocijomis, siekiant žmogui sukelti giluminį pasišlykštėjimą dabartine politine ir ekonomine santvarka, nematant jokių gyvenimo perspektyvų. Svarbu jas atpažinti ir atsiminti, jog viskas, kas skamba patraukliai, nebūtinai yra tiesa.

Beje, vienas asmuo, kurio kuruojamas portalas N metų platino panašias teorijas ir skiedė apie mūsų šalyje suklastotus rinkimus, pernai sėkmingai pateko į parlamentą ir tapo Nacionalinio saugumo komiteto pirmininku. Ką galima pasakyti? Nėra tokio žmogaus, kurio Jų ranka negalėtų pajungti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar  portretas
nereikėtų prisiminti patarlės " ilgas plaukas trumpas protas " ? :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Ko laukti iš tokių beširdžių?
    Ko laukti iš tokių beširdžių?

    Prieš keletą dienų važiavau 14-ojo maršruto autobusu iš Klaipėdos centro į Tauralaukį. ...

    1
  • Veltėdžiams – jokio gailesčio
    Veltėdžiams – jokio gailesčio

    Dienraštyje „Klaipėda“ perskaičiau straipsnelį apie elgetaujančią moterį prie Biržos tilto ir Herkaus Manto gatvėje. Taip, iš tiesų ta moteris seniai tai daro, ir niekam niekas čia nerūpi. ...

    2
  • Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo
    Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo

    Perskaičius I. Kiseliovaitės straipsnį „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei“ („Klaipėda“, 2024 04 16), labai nenustebino tai, jog gerbiama Eglė Barauskaitė paminėjo, kad jos svarbiausi ir patys didžiausi ...

  • Kur dingo rinkimų kampanija?
    Kur dingo rinkimų kampanija?

    Gerai kažkas pastebėjo „Klaipėdoje“, kad pas mus nevyksta jokia rinkimų į šalies prezidentus kampanija. Praėjusią savaitę jau buvo paskelbti visi oficialūs kandidatai, tarp kurių yra milijonierių, tačiau nematyti nei plakatų, ne...

    1
  • Dėl KGB bendradarbių
    Dėl KGB bendradarbių

    Nors kai kurie žmonės tvirtina nejaučiantys vykstančios rinkimų kampanijos, reikia pasakyti, kad Lietuvoje yra tam tikrų amžinų simptomų, rodančių, kad rinkimų kampanija ne tik vyksta, bet ir artėja prie apogėjaus. ...

    4
  • Medžiai vis tiek netrukus grius
    Medžiai vis tiek netrukus grius

    Pritariu Daivos Janauskaitės straipsnyje „Dėl išsaugotų medžių – košmaras gyventojams“ („Klaipėda“, 2024 04 05) dėstomoms mintims. ...

    3
  • Vietoj Lenino – prekybos centras
    Vietoj Lenino – prekybos centras

    Kažkodėl nieko nebesigirdi apie būsimą Atgimimo aikštės „atgimimą“. Anksčiau tiek buvo kalbų, tiek mūšių dėl naujos jos koncepcijos, prieš keletą metų, regis, vyko net konkursas, kažkas jį laimėjo, o dabar tyla ...

    1
  • Išvadavimas rusiškai – tai mirtis
    Išvadavimas rusiškai – tai mirtis

    Rusijos Federacijos rusai yra tikri išvaduotojai. Jie visą laiką mus vaduoja. Visų pirma, jie išvaduoja nuo rūpesčio turtu – nacionalizuoja. Turi, žmogus, savo lauką, namą, daržinę, karvę, vištą, kiaulę. Ateina jie &ndas...

  • Anoniminiai laiškai neįbaugins
    Anoniminiai laiškai neįbaugins

    Vos tik laikraštis išspausdino mano pastebėjimus „Liko gumbuoti stagarai“ („Klaipėda“, 2024 03 19), tuoj prasidėjo reakcija. Kai kas puolė piktintis „Karšto telefono“ skiltyje, kai kas šaipyti...

    2
  • Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė
    Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė

    Nors buvo sakoma, kad Klaipėdoje vadinamoji šviesoforizacija baigsis, tačiau, manau, uostamiesčio vairuotojai jau pastebėjo, jog šis ydingas procesas vis tiek nesibaigia. ...

Daugiau straipsnių