Policininkai, atvykite į Jakus

Klaipėdiečiams jau įgriso kamšatys prie Jakų žiedinės sankryžos pakeliui į Klaipėdą.

Norėčiau ponų klaipėdiečių kelių policininkų pasiteirauti, ar tai tik sutapimas, kad lietingu oru Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinėje sankryžoje niekas nereguliuoja eismo?

Mes jau pripratome prie kamšačių. Pasakė, kad teks kentėti tris mėnesius, mes ir kenčiame. Neseniai išgirdome naujieną, kad Tilžės gatvė bus atidaryta eismui gerokai vėliau.

Kai minėtoje žiedinėje sankryžoje dirba eismą reguliuojantys policininkai, nėra jokių problemų. Vairuotojai mato, kad pareigūnai stengiasi, ir mašinos pamažu juda.

Bet kai rudenį prasidėjo liūtys, būtent tomis dienomis kamšatyse tenka stumdytis kelis kartus ilgiau nei nelietingą dieną. Ir visa tai vyksta todėl, kad eismo reguliuotojų nėra.

Vieną kartą net laimėjau lažybas, nes mano teorija dar kartą pasitvirtino. Aš net nepaklausęs galiu pasakyti, ką ponas Klaipėdos kelių policininkų vadas atsakytų į tokius priekaištus.

Jis vėl teigtų, kad mieste dirba tik vienas kelių policininkų ekipažas, kad rytais kažkas kažkam kieme užstato ar baksteli į mašiną, todėl tas vienintelis ekipažas turėjo vykti ten.

Pone Klaipėdos kelių policijos vadove, jūs man tinkate į sūnus, todėl drįstu sakyti: "Sūnau, sėdi tokiame poste, jeigu tau bent kiek svarbūs uostamiesčio gyventojai ir jų nuomonė, eik reguliuoti rytais eismo pats. Tai daryti tereikia vieną valandą – nuo 7.30 iki 8.30 val."

Argi reikia stebėtis, kad mūsų žmonės iš pat ryto būna susiraukę ir viskuo nepatenkinti. Regis net, kad nuotaika gadinama tyčia.

Aš neturiu tokio išsilavinimo, kad galėčiau užimti Klaipėdos kelių policijos vado postą, bet reikia ką nors daryti. Gal reikia susėsti su miesto ir rajono vadovais prie vieno stalo, spręsti ir ieškoti išeities.

Gal reikia rasti truputį pinigų ir Šilutės plento žiede įrengti laikiną policijos postą? Kiek pamenu, miestas gyrėsi, kad biudžetas surinktas su kaupu. Užtektų net klaipėdiečių paprašyti po eurą ir sumokėti eismo reguliuotojams, kad jie nebijotų lietaus. Aš, žinoma, juokauju. Bet kartais apima neviltis.

Man nuo namų iki darbo tėra keturi kilometrai, normaliai kelionei iš namų į darbą užtrunku ketvirtį valandos.

Tačiau, lyjant lietui, per kamšatis sugaištu 40 minučių ar net daugiau. Ar tai normalu?

Mes, lietuviai, esame kantrūs, pakentėsime ir iki lapkričio, bet tokia nesikeičianti situacija rodo policininkų ir valdininkų požiūrį į savo žmones.


Šiame straipsnyje: Jakų žiedasjakaispūstis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignas

Ignas portretas
Kai kaima ileidineja, visa miestas sustoja. Vaziuokit per Rimkus, sis ziedas reikalingas miestieciams nusigauti is vieno miesto galo i kita. Tiesiog per svarbus mazgas cia kad lauktume kol visus kaimo gyventojus ileis policija.

Verksniui autoriui

Verksniui autoriui portretas
Mažiau verkšlenti reikia, atsirado mat ponas gyvenantis užmiestyje. Išvažiuok ankščiau iš namų ir nereikės stovėti kamštyje. Visi žino kada jie prasideda, bet vis tiek nesugeba išlipti iš lovos 20 min anksčiau. Ir nereikia čia versti kaltės ant pareigūnų. Ne jūs vienintelis esate kuriam reikia pagalbos. Piko metu atsiranda daugybę pranešimų, o pareigūnų skaičius šiai dienai ypač mažas.

Vardas*

Vardas* portretas
Mielas Andriau , jie nebijo , jiems gyliai vienodai kokios bedos jus is tiesu slegia. Jei jie pradetu is tiesu rupintis miesto gyventojais , tai patikek tikrai nebebutu kada per ta tv rodytis ir biudzetas butu tuscias.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

  • Kriminalinės mobilizacijos „paniatkės“
    Kriminalinės mobilizacijos „paniatkės“

    Kažin ar pasaulyje yra dar viena civilizuota valstybė, kur žudikai, prievartautojai, plėšikai, kyšininkai nebaudžiami? ...

  • Kaip Auksūdžio kaimas tapo aukso vertės
    Kaip Auksūdžio kaimas tapo aukso vertės

    Mažytis Vakarų Lietuvos Auksūdžio kaimas Darbėnų seniūnijoje bene labiausiai išgarsino naujausias atsinaujinančios energetikos elektrolizės technologijas, kurios naudojamos metanoliui ir vandeniliui gaminti. ...

    12
  • Reikia sunkiųjų darbų kalėjimo
    Reikia sunkiųjų darbų kalėjimo

    Priviso pas mus visokių valkatų, niekur nedirbančių išlaikytinių, girtuoklių, beviltiškų alkoholikų, kurie vagia iš parduotuvių, miega krūmuose ar gatvėje ant suolų ir visiškai nesirūpina nei savo artimaisiais, nei paty...

    2
  • Niūrus 1944-ųjų ruduo
    Niūrus 1944-ųjų ruduo

    Keletą dienų kaime buvo ramu, tik girdėjosi tolimi pabūklų garsai. Pirmą rusą pamatėme po kelių dienų. Ant arklio į kiemą įjojęs kariškis pasisukiojo, pasidairė ir išjojo. ...

    2
  • Niūrus 1944-ųjų ruduo
    Niūrus 1944-ųjų ruduo

    1944-ųjų spalio pradžioje, frontui pajudėjus ties Žemaitijos riba, prasidėjo masinė Klaipėdos krašto gyventojų evakuacija. ...

    1
  • Kokia Rusija bus po V. Putino?
    Kokia Rusija bus po V. Putino?

    Galima tikėtis, kad Vladimirui Putinui iškeliavus į dausas, kaip žąsinui Moliūgui, Rusijoje prasidės atšilimas. Visa jos istorija po 1917 m. bolševikų perversmo tai rodo. Leninas įvedė proletariato diktatūrą, arba karinį komuni...

  • Kelionė į sostinę buvo baisi
    Kelionė į sostinę buvo baisi

    Vis dar negaliu atsigauti po vieno įvykio. Mano vaikai gyvena Vilniuje. Ir mano anūkas irgi ten gyvena – lanko privačią mokyklą. ...

    4
  • Artėja kovas, metas kirsti medžius
    Artėja kovas, metas kirsti medžius

    Nedaug laiko liko iki pavasario, laikas būtų miestui susitvarkyti problemines vietas. ...

    3
  • Prisimenu Idzelevičių malūną
    Prisimenu Idzelevičių malūną

    Tai buvo tolimi tolimi 1938–1939 metai. Buvau septynerių aštuonerių metų vyras, ir pirma mintis pabudus gražų vasaros rytą – kuo greičiau lėkti į netoliese plytintį gražųjį Veiviržo slėnį, kur klebono piemuo, mokėjęs daug p...

  • Kaip atpažinti „vatniką“
    Kaip atpažinti „vatniką“

    Neseniai Šaulių sąjungos vadas pareiškė, kad „būtina įgyti žinių ir įgūdžių, kaip elgtis krizės atveju“. ...

    23
Daugiau straipsnių