Pasaulio piliečio laiškas didžios šalies Prezidentui

Tai buvo pirmoji naujojo JAV prezidento diena. Barackas Obama, kad ir koks buvo šaunus, mielas, inteligentiškas bei ištikimas savo idealams, turėjo pasitraukti ir užleisti vietą Donaldui Trumpui. Pastarąjį paprastos liaudies vardu išrinko arogantiškasis elitas, prieš kurį protestuodama paprastoji liaudis ir balsavo už D.Trumpą.

D.Trumpas iš tolimos ir niekada negirdėtos šalies gavo laišką, parašytą viena seniausių indoeuropiečių prokalbių. Šį jam išvertė bendražygio Rudolpho Giulliani sūnaus sužadėtinė, tad dabar valgydamas pietus D.Trumpas tuo pat metu galėjo atsiduoti ir dangiškam skaitymo malonumui.

O ten buvo rašoma: "Gerbiamas pone JAV Prezidente, sveikiname Jus pagaliau pasiekus savo karjeros viršūnę, po kurios daugiau nebebus kur kilti. Tai – Jūsų gyvenimo lūžio taškas, kuris užsitęs ketverius, daugiausia aštuonerius metus. Suprantame, kad kalbame įžūliai, tačiau tokia yra realybė. Tuo pat metu Jums per šį laiką priklausys milžiniška galia keisti individų, masių ir tautų likimus visame pasaulyje, o, kaip sakė Dėdė Benas iš filmo "Žmogus voras" ("Spider-Man", 2002), "su didžiule galia ateina ir didi atsakomybė".

Taigi, pone Prezidente, elkitės išmintingai, juolab kad, kaip galėjote pamatyti iš pastarųjų metų įvykių pasaulyje, žmonija kraustosi iš proto. Kai kas tai vadina istorija, permainomis, naujo pasaulio kūrimusi, bet iš tiesų visa tai tik siaubinga nihilistinė orgija, kurios poreikis ateina iš žmogaus pasąmonės pelkių. Taigi, kad pasaulyje būtų saugiau, ramiau ir Jūs būtumėte prisimintas kaip geriausias visų laikų JAV prezidentas po Richardo Nixono, turime keletą pasiūlymų, t. y. idėjų, ką galėtumėte nuveikti per artėjančius ketverius, o gal net ir aštuonerius metus.

Pone Prezidente, Jūs iš tiesų manote, kad tik bukagalviai nepritaria geresniems santykiams su Rusija? Ar bankininkai, investuojantys į jiems patikėtų svetimų pinigų apsaugą, yra bukagalviai? Ar valstybės klerkai, kuriantys įstatymus tam, kad žmonėms būtų patogiau ir lengviau gyventi, kad neįsivyrautų chaosas ir anarchija, yra kvailiai? Ar teisėsaugos darbuotojai, izoliuojantys ribotam arba neribotam laikui nuo likusios visuomenės įvairius atmatas, yra mulkiai? Jie turėtų visus žudikus, vagis, iškrypėlius paleisti į laisvę? Ne? Tai, po velnių, pone Prezidente, ką Jūs kalbate?

Pasižiūrėkite, ką Kremliaus politika padarė su Ukraina? Ką ji padarė su Alepo miesto Sirijoje žmonėmis. Ir žinote ką? Tai tik lašas jūroje, tik musė barščiuose, nes prieš Ukrainą buvo Gruzija, o prieš Gruziją – Čečėnija (du kartus), prieš šią – Afganistanas, dar prieš tai – Antrasis pasaulinis karas, kurio išvakarėse Josifas Stalinas ir Adolfas Hitleris iškrypėliškai pasidalijo pusę Europos.

Ir jeigu atkreipsite dėmesį į Rusijos istoriją nuo Antrojo pasaulinio karo iki pat šios valstybės įkūrimo, nerasite nieko, tik agresiją, invazijas į kaimyninius kraštus, smurtą, barbarišką niokojimą ir nesibaigiančią gyvulišką neapykantą geresniems, protingesniems, daugiau uždirbantiems (sąžiningai), oresniems, t. y. viskam, ką įkūnija Europa, pavienės Azijos šalys ir JAV.

Ar žmonės, kurie dabar kovoja už savo ir kitų regionų laisvę, kurie priešinasi despotiškai tironijai žodžiais ir darbais, yra bukagalviai? O juk jie prašo tiek nedaug, tik padėti apginti Jūsų ir savo pačių laisvę. Kremlių reikia spausti už vienos skaudžios vietos, pone Prezidente. Reikia stiprinti ir investuoti kiek galima daugiau resursų į Baltijos šalis, Lenkiją, Skandinavijos valstybes. Kokia iš to nauda JAV žmonėms? O Jūs pats pagalvokite, kaip buvęs verslininkas. Kas geriau: saugi ir ilgalaikė investicija, kuri anksčiau ar vėliau atsipirks, ar avantiūra, kuri, kad ir kokia linksma bebūtų, atneš vien bėdas ir žlugimą?

Nes būtent į tai Jus ir įklampins burkavimas su tuo neūžauga iš KGB. Norime, kad tai suprastumėte ir, kaip dera laisvojo pasaulio lyderiui, imtumėtės ryžtingų bei teisingų veiksmų.

Štai, pavyzdžiui, viena didžiausių rakščių mums (ir Jums) yra Kaliningrado sritis su nuolatos ten tūnančiomis ir pulti pasiruošusiomis beždžionėlėmis.

Pažvelkite į žemėlapį, jeigu turite priešais akis. Viskas čia pas mus regione gražu. Kur tik pažvelgsi, NATO valstybės arba ES šalys, tik štai prie Baltijos jūros tarsi koks hemorojus tarp Lenkijos ir Lietuvos įsiskverbusios kadaise klestėjusios, dabar suniokotos Prūsijos teritorijos. Kažkada ten gyveno ir kūrė šiuolaikinę filosofiją neįkainojamais išminties lobiais praturtinęs Immanuelis Kantas (1724–1804). Dabar tai vietovė, panaši į Australiją filme "Pašėlęs Maksas" ("Mad Max", 1979).

Žinote ką? Visas pasaulis gali tokiu tapti, jeigu leisite VVP Jus vynioti aplink pirštą. Tačiau, jeigu jau laikote su Rusija šiltų santykių nenorinčius žmones bukagalviais, kodėl gi JAV negalėtų nusipirkti Kaliningrado srities iš Rusijos, kaip kažkada padarė su Aliaska? Tokiu būdu būtų nušauti net keli zuikiai – eliminuota grėsmė iš užnugario, prie ekonomikos žlugimo artėjanti Rusija gautų šiek tiek pinigų ir galėtų tai pateikti kaip geopolitinį laimėjimą, o Jums gal net skirtų Nobelio taikos premiją.

O svarbiausia tai, jog minėtas I.Kantas būtų jau nebe vokiečių (dabar formaliai rusų), o amerikiečių filosofas.

Aišku, Jūs, kaip buvęs verslininkas, paklausite: na, ką mums, po velnių, reikės daryti su ta Kaliningrado sritimi?

Atsakymas – paskelbti tą teritoriją nauja JAV valstija ir įkurti ten milžinišką azartinių lošimų centrą Europoje. Las Vegasas būtų niekas, palyginti su Las Königsbergu, nes žmonės atvažiuotų iš viso pasaulio čia išleisti savo pinigų lošimams, paleistuvystėms ir kvaišalams, mat prie jūros kranto tą daryti maloniau, nei dykumos vidury.

O ir mafijos atstovai galėtų lengviau atsikratyti nepageidaujamais įkalčiais čia pat tyvuliuojančioje jūroje.

P.S. Dar viena idėja, pone Prezidente. Dėl Filipinų. Na, pasakykite CŽV, kad eliminuotų tą psichą Rodrigo Duterte. Žmogus, kuriam be narkotikų apsireiškia Dievas ir liepia nebesikeikti, – pavojingas ir sau, ir aplinkiniams.

Didžiai pagarbiai –

Susirūpinęs pasaulio pilietis"



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dai

Dai portretas
Haha, super straipsnis, visiem linkiu paskaityti! Labai gera metafora apie hemaroju Europoje ir tikrai uz kad cia buty Amerikos valstija!

Dekui

Dekui portretas
puikiai parasyta ! tikiuosi ponas JAV prezidentas valdys savo sali protingai

pasiūlymas

pasiūlymas portretas
Siūlyčiau parašyti laišką ir Putinui, ir Lukošenkai, ir Orbanui, ir poniai Le Pen, avansu. Tik štai klausimas, ar bus koks rezultatas. Šuns balsas, net jei rašo ir pasaulio pilietis, į dangų neina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Ko laukti iš tokių beširdžių?
    Ko laukti iš tokių beširdžių?

    Prieš keletą dienų važiavau 14-ojo maršruto autobusu iš Klaipėdos centro į Tauralaukį. ...

    1
  • Veltėdžiams – jokio gailesčio
    Veltėdžiams – jokio gailesčio

    Dienraštyje „Klaipėda“ perskaičiau straipsnelį apie elgetaujančią moterį prie Biržos tilto ir Herkaus Manto gatvėje. Taip, iš tiesų ta moteris seniai tai daro, ir niekam niekas čia nerūpi. ...

    2
  • Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo
    Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo

    Perskaičius I. Kiseliovaitės straipsnį „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei“ („Klaipėda“, 2024 04 16), labai nenustebino tai, jog gerbiama Eglė Barauskaitė paminėjo, kad jos svarbiausi ir patys didžiausi ...

  • Kur dingo rinkimų kampanija?
    Kur dingo rinkimų kampanija?

    Gerai kažkas pastebėjo „Klaipėdoje“, kad pas mus nevyksta jokia rinkimų į šalies prezidentus kampanija. Praėjusią savaitę jau buvo paskelbti visi oficialūs kandidatai, tarp kurių yra milijonierių, tačiau nematyti nei plakatų, ne...

    1
  • Dėl KGB bendradarbių
    Dėl KGB bendradarbių

    Nors kai kurie žmonės tvirtina nejaučiantys vykstančios rinkimų kampanijos, reikia pasakyti, kad Lietuvoje yra tam tikrų amžinų simptomų, rodančių, kad rinkimų kampanija ne tik vyksta, bet ir artėja prie apogėjaus. ...

    4
  • Medžiai vis tiek netrukus grius
    Medžiai vis tiek netrukus grius

    Pritariu Daivos Janauskaitės straipsnyje „Dėl išsaugotų medžių – košmaras gyventojams“ („Klaipėda“, 2024 04 05) dėstomoms mintims. ...

    3
  • Vietoj Lenino – prekybos centras
    Vietoj Lenino – prekybos centras

    Kažkodėl nieko nebesigirdi apie būsimą Atgimimo aikštės „atgimimą“. Anksčiau tiek buvo kalbų, tiek mūšių dėl naujos jos koncepcijos, prieš keletą metų, regis, vyko net konkursas, kažkas jį laimėjo, o dabar tyla ...

    1
  • Išvadavimas rusiškai – tai mirtis
    Išvadavimas rusiškai – tai mirtis

    Rusijos Federacijos rusai yra tikri išvaduotojai. Jie visą laiką mus vaduoja. Visų pirma, jie išvaduoja nuo rūpesčio turtu – nacionalizuoja. Turi, žmogus, savo lauką, namą, daržinę, karvę, vištą, kiaulę. Ateina jie &ndas...

  • Anoniminiai laiškai neįbaugins
    Anoniminiai laiškai neįbaugins

    Vos tik laikraštis išspausdino mano pastebėjimus „Liko gumbuoti stagarai“ („Klaipėda“, 2024 03 19), tuoj prasidėjo reakcija. Kai kas puolė piktintis „Karšto telefono“ skiltyje, kai kas šaipyti...

    2
  • Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė
    Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė

    Nors buvo sakoma, kad Klaipėdoje vadinamoji šviesoforizacija baigsis, tačiau, manau, uostamiesčio vairuotojai jau pastebėjo, jog šis ydingas procesas vis tiek nesibaigia. ...

Daugiau straipsnių